Nedjelja , 7 lipnja 2020
Home / Novosti / Europsko prvenstvo je iza nas

Europsko prvenstvo je iza nas

Najbolji europski pjeskaši i pjeskašice, navijači, volonteri i svi ljubitelji rukometa na pijesku učinili su europsku priču nezaboravnom. Na novoizgrađenim pješčanim terenima jarunskog jezera prošlih deset dana, za titulu europskih prvaka natjecale su se najprije juniorske ekipe, a zatim seniorske u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Sve je počelo s juniorskim dijelom natjecanja kao uvertira za seniorsku europsku smotru. Puno atraktivnih poteza na pješčanim terenima, odlične akcije mladih igrača te neizostavna podrška s tribina pravi su dokaz da se rukomet na pijesku popularizira i postaje sve privlačniji sport za publiku, ali i za profesionalno bavljenje.

Svih pet dana seniorskog dijela Prvenstva, utakmice s prvog terena, gledatelji su mogli pratiti uživo putem televizijskog prijenosa ili YouTube kanala. Između ostalog, održan je i Beach Handball Discussion, prva panel rasprava o rukometu na pijesku u povijesti. Rastući interes za rukomet na pijesku prepoznali su i trofejni hrvatski sportaši koji su svojim dolaskom pružili podršku svim natjecateljima.

Na tribinama su bili hrvatski reprezentativci u dvoranskom rukometu, bacačica diska Sandra Perković, rukometaši Vedran Zrnić, Luka Raković, Marko Tarabochia, legendarni Zlatko Saračević, poznati hrvatski trener i bivši vaterpolist Ratko Rudić te drugi sportaši i sportašice.

Na tribinama su se mogle vidjeti zastave svih država koje su sudjelovale na europskoj smotri. Posjetitelji koji su došli iz različitih dijelova svijeta, bili su iznimno zadovoljni s ugodnim ambijentom grada domaćina, atmosferom tijekom utakmica i odličnim gostoprimstvom.

Od najmlađih skupljača lopti na terenima pa do starijih i iskusnijih koji su sudjelovali u organizaciji, svatko je dao svoj doprinos da Europsko prvenstvo protekne i završi na najljepši mogući način, pjesmom i slavljem svih okupljenih.

izvor: bhc.com.hr

Pročitajte i

EHF: Kalendar europske muške sezone 2020./21.

Men’s EHF EURO 2020 Sweden, Austria, Norway - Preliminary Round - Group A, Croatia - Montenegro, Stadhalle Graz, Graz, Austria, 09.1.2020, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff Premda se još nisu stišali brojni prosvjedi i nezadovoljstvo odlukom Izvršnog odbora Europske rukometne federacije (EHF), da otkažu sva natjecanja osim završnica Lige prvaka u ženskoj i muškoj konkurenciji, čelni ljudi europskog rukometa, već su napravili kalendar nove europske klupske sezone. Kao što je već poznato, europski kupovi doživjet će brojne promjene, i zahtijevat će od klubova iznimna financijska sredstva, ali i igračke snage da sve izdrže. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *