Srijeda , 25 studenoga 2020
Home / Naslovna / Ženska seniorska reprezentacija otputovala u Njemačku
02/05/2019 - Koprivnica, Hrvatska, Kvalifacije za Svjetsko prvemstvo u rukometu za žene 2019 foto: kolektiffinages - Nebojša Tejić

Ženska seniorska reprezentacija otputovala u Njemačku

Nakon remija  s Njemačkom u Koprivnici 24:24, u prvom susretu doigravanja za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Japanu, hrvatska ženska seniorska reprezentacija otputovala je na uzvratni susret. Reprezentacija je u kompletnom sastavu, a to znači da u odnosu na prvi susret izbornik Nenad Šoštarić ima na raspolaganju i Marinu Glavan, koja nije igrala u Koprivnici. To je igračica koja reprezentaciji daje još jednu opciju više u napadu, a posebno je važna za tranziciju.

Nenad Šoštarić, izbornik ženske seniorske reprezentacije:
Trebalo nam je u startu možda malo više hrabrosti, međutim ono što smo pokazali tijekom cijele utakmice, borbenost i fanatičnost, mislim da je to nešto na što svi moramo biti ponosni. Mislim da će nas pokušati slomiti u prvom poluvremenu, ali ako ih mi uspijemo održati u egalu, onda će ta utakmica biti vrlo ozbiljna. Igrat će Marina Glavan koja nije igrala u prvoj utakmici, a koja nam je bitan igrač u svim fazama. Mislim da moramo bolje odigrati napad s igračem više, tu smo imali nekakav lom. Isto tako, s igračem manje smo se dogovarali kako i dogovorit ćemo se kad vidimo video.

Ivana Kapitanović, igračica:
Sigurno da vam je žao, cijelu utakmicu smo vodile, drugo poluvrijeme smo malo popustile, ali na kraju smo opet mi njih stigle. Da smo pobijedile jedan razlike, u Njemačku s jedan razlike ne znači ništa. Tako da je možda bolje da je ovako opet 0-0, idemo sve ispočetka, 60 minuta i bolji neka pobjedi. I možemo i hoćemo, svi puno želimo ići u Japan.

Hrvatska na Svjetskim prvenstvima nije bila od 2011. godine. Da bi vidjela Japan treba joj bilo kakva pobjeda ili remi s više postignutih pogodaka od 24. Dva su rezultata dakle na strani naših rukometašica. I definitivno manji pritisak. Zato samo hrabro djevojke.

Uzvratni susret igra se u gradu Hammu u Westpress Areni 5. lipnja u 18 sati i 45 minuta.

 

Pročitajte i

EHF: Norveška otkazala domaćinstvo Europskog prvenstva

Zbog iznimno strogih pravila koja vrijede za pandemiju korona virusa (COVID-19) u Norveškoj, rukometni Savez te zemlje morao je otkazati organizaciju Europskog prvenstva za žene koje se trebalo održati od 3. – 20. prosinca 2020. godine, priopćeno je iz ureda Europske rukometne federacije (EHF-a). Razgovori EHF-a i norveške zdravstvene službe, odnosno Norveškog rukometnog saveza  bili su vrlo intenzivni posljenjih nekoliko dana. Budući da se nije moglo pronaći rješenje koje bi zadovoljilo sve tri strane, otkazvanje natjecanja u Trondheimu, u kojem su trebale nastupati reprezentacije iz skupine C i D (među njima i Hrvatska), zatim jedna skupina drugog kruga, te finalni dio, moralo je biti otkazano. Facebook Twitter WhatsApp Email Print Prethodni članak1. HRL – Žene: Osim Sesveta, uspješno položeni ispiti svih domaćina