Utorak , 24 studenoga 2020
Home / EHF Kup / EHF Kup: Oproštaj Dubrave

EHF Kup: Oproštaj Dubrave

Nakon sjajne predstave u prvom susretu drugog pretkola EHF kupa, kada su umalo iznenadili Benficu u Lisabonu, rukometaši Dubrave izgubili su uzvratni susret s 34:16 i tako se oprostili od Europe za ovu sezonu.

Dubrava nije uspjela ponoviti igru iz prvog sureta protiv Benfice, i nakon ovog poraza završili su svoje putovanje kroz EHF kup u drugom pretkolu. Portugalski sastav je u uzvratnom nastupu bio znatno čvršći, odlučniji, kao da je želio uzvrati mladićima iz Dubrave nakon izazova i minimalne pobjede 29:28.

Ništa Portugalci nisu prepustili slučaju. Od početnih 5:4, jako brzo, pomalo nevjerojatnom serijom od 9:0, pobjegli su 13:4 i praktički ugasili svaku nadu Dubravi u mogućnost iznenađenja. Već na predahu Benfica je imala velikih 12 pogodaka prednosti (20:8).

Nekoliko puta u nastavku portugalski sastav prepun internacionalaca imao je 17 pogodaka viška. Završilo je s plus 18, što samo potvrđuje razliku u kvaliteti, ali i stanovito podcjenjivanje Dubrave u prvom susretu.

S osam pogodaka ovosezonska prinova Benfice Petar Đorđić bio je najbolji u domaćem sastavu. Kod Dubrave pak niko nije uspio zabiti više od dva pogotka. Dva su zabili Marko Mihaljević i Karpo Sirotić.

Pročitajte i

EHF: Norveška otkazala domaćinstvo Europskog prvenstva

Zbog iznimno strogih pravila koja vrijede za pandemiju korona virusa (COVID-19) u Norveškoj, rukometni Savez te zemlje morao je otkazati organizaciju Europskog prvenstva za žene koje se trebalo održati od 3. – 20. prosinca 2020. godine, priopćeno je iz ureda Europske rukometne federacije (EHF-a). Razgovori EHF-a i norveške zdravstvene službe, odnosno Norveškog rukometnog saveza  bili su vrlo intenzivni posljenjih nekoliko dana. Budući da se nije moglo pronaći rješenje koje bi zadovoljilo sve tri strane, otkazvanje natjecanja u Trondheimu, u kojem su trebale nastupati reprezentacije iz skupine C i D (među njima i Hrvatska), zatim jedna skupina drugog kruga, te finalni dio, moralo je biti otkazano. Facebook Twitter WhatsApp Email Print Prethodni članak1. HRL – Žene: Osim Sesveta, uspješno položeni ispiti svih domaćina