Nedjelja , 29 studenoga 2020
Home / EHF Liga prvakinja / Liga prvakinja: Podravka sanja drugi krug

Liga prvakinja: Podravka sanja drugi krug

Vikend što je pred nama donosi nam početak Lige prvakinja. Rukometašice Podravka Vegete nalaze se u vrlo teškoj skupini s francuskim Metzom, Vipers Kristiansandom iz Norveške, te FTC- Rail Cargo Hungaria iz Mađarske.

Hrvatske prvakinje doživjele su brojne promjene ove sezone. Zlatko Saračević dobio je pet novih top igračica s kojima se prag želja i očekivanja diže na viši nivo. Došle su Grkinja Tsakalou Lampirini, Slovenka Tjaša Stanko, Makedonka Elena Georgijevska, Crnogorka Dijana Mugoša te Rumunjka Maria Andrea Ianasi koja je na žalost teško ozlijeđene i neće moći pomoći Podravki jedno duže vrijeme. Uz već provjerene domaće snage poput Dejane Milosavljević, Selene Milošević ili Nikolne Zadravec, Podravka Vegeta želi napraviti korak dalje od skupine Lige prvakinja.

Zlatko Saračević, trener Podravka Vegete:
„Skupina je izuzetno zahtjevna. Ali mi imamo svoj put i cilj. A on je proći skupinu. Neće biti lako jer su sve to redom izuzetno moćne ekipe koje su duže na okupu od nas, imaju više iskustva u Ligi prvakinja. Ne bojimo se nikog, idemo hrabro. Igramo dobro, osim Ianasi nemamo drugih problema s ozljedama i nadam se da će sve biti prema našim željama.”

Teško je reći koja je od ekipa koje su u skupini s Podravkom bolja. Metz je bio četvrti prošle sezone na Final fouru. Na njihovim vratima je bivša podravkašica Ivana Kapitanović. FC Rail Cargo ili jedostavnije Ferencvaroš je četiri sezone za redom ispadao u četvrtfinalu, a norveški Vipers Kistiansand je ove sezone vratio Heidi Loke u svoje redove. Tu je neuništiva Katrine Lunde, pa naša Marta Tomac, itd.itd…

U nešto više od četrdeset dana igraju se svi susreti u skupini. Zbog toga će svaka ozljeda biti veliki gubitak za ekipu. Kada na to dodate sva silna putovanja, Podravki Vegeti će trebati nešto od tog čarobnog proizvoda da ostvari zacrtani cilj. Ali onaj tko ne vjeruje u sebe ne može ni uspjeti.

Pročitajte i

EHF: Norveška otkazala domaćinstvo Europskog prvenstva

Zbog iznimno strogih pravila koja vrijede za pandemiju korona virusa (COVID-19) u Norveškoj, rukometni Savez te zemlje morao je otkazati organizaciju Europskog prvenstva za žene koje se trebalo održati od 3. – 20. prosinca 2020. godine, priopćeno je iz ureda Europske rukometne federacije (EHF-a). Razgovori EHF-a i norveške zdravstvene službe, odnosno Norveškog rukometnog saveza  bili su vrlo intenzivni posljenjih nekoliko dana. Budući da se nije moglo pronaći rješenje koje bi zadovoljilo sve tri strane, otkazvanje natjecanja u Trondheimu, u kojem su trebale nastupati reprezentacije iz skupine C i D (među njima i Hrvatska), zatim jedna skupina drugog kruga, te finalni dio, moralo je biti otkazano. Facebook Twitter WhatsApp Email Print Prethodni članak1. HRL – Žene: Osim Sesveta, uspješno položeni ispiti svih domaćina