Četvrtak , 4 ožujka 2021
Home / EHF Liga prvakinja / Liga prvakinja: Podravka sanja drugi krug

Liga prvakinja: Podravka sanja drugi krug

Vikend što je pred nama donosi nam početak Lige prvakinja. Rukometašice Podravka Vegete nalaze se u vrlo teškoj skupini s francuskim Metzom, Vipers Kristiansandom iz Norveške, te FTC- Rail Cargo Hungaria iz Mađarske.

Hrvatske prvakinje doživjele su brojne promjene ove sezone. Zlatko Saračević dobio je pet novih top igračica s kojima se prag želja i očekivanja diže na viši nivo. Došle su Grkinja Tsakalou Lampirini, Slovenka Tjaša Stanko, Makedonka Elena Georgijevska, Crnogorka Dijana Mugoša te Rumunjka Maria Andrea Ianasi koja je na žalost teško ozlijeđene i neće moći pomoći Podravki jedno duže vrijeme. Uz već provjerene domaće snage poput Dejane Milosavljević, Selene Milošević ili Nikolne Zadravec, Podravka Vegeta želi napraviti korak dalje od skupine Lige prvakinja.

Zlatko Saračević, trener Podravka Vegete:
„Skupina je izuzetno zahtjevna. Ali mi imamo svoj put i cilj. A on je proći skupinu. Neće biti lako jer su sve to redom izuzetno moćne ekipe koje su duže na okupu od nas, imaju više iskustva u Ligi prvakinja. Ne bojimo se nikog, idemo hrabro. Igramo dobro, osim Ianasi nemamo drugih problema s ozljedama i nadam se da će sve biti prema našim željama.”

Teško je reći koja je od ekipa koje su u skupini s Podravkom bolja. Metz je bio četvrti prošle sezone na Final fouru. Na njihovim vratima je bivša podravkašica Ivana Kapitanović. FC Rail Cargo ili jedostavnije Ferencvaroš je četiri sezone za redom ispadao u četvrtfinalu, a norveški Vipers Kistiansand je ove sezone vratio Heidi Loke u svoje redove. Tu je neuništiva Katrine Lunde, pa naša Marta Tomac, itd.itd…

U nešto više od četrdeset dana igraju se svi susreti u skupini. Zbog toga će svaka ozljeda biti veliki gubitak za ekipu. Kada na to dodate sva silna putovanja, Podravki Vegeti će trebati nešto od tog čarobnog proizvoda da ostvari zacrtani cilj. Ali onaj tko ne vjeruje u sebe ne može ni uspjeti.

Pročitajte i

1. HRL – Žene: Podravka i Osijek s novim trenerima po nove bodove

Za najbolje ženske rukometne klubove nema predaha. Nakon utakmica osmine finala Kupa tijekom tjedna, vikend im donosi susrete 16. kola prve hrvatske lige. Nekoliko njih privlači posebnu pažnju. Podravka Vegeta će bez svog omiljenog trenera, prerano preminulog Zlata Saračevića u goste Sesvetama. Ekipu do kraja sezone preuzima njegov pomoćnik Antonio Pranjić. Lokomotiva testira snagu Dugog Sela 55 koje je u odličnom ritmu i već je četiri kola bez poraza.