Ponedjeljak , 18 siječnja 2021
Home / Naslovna / Hrvatski rukometni savez sudjelovao u dodjeli nagrada „Luka Ritz”

Hrvatski rukometni savez sudjelovao u dodjeli nagrada „Luka Ritz”

Hrvatski rukometni savez se i ove godine odazvao pozivu Ministarstva znanosti i obrazovanja da sudjeluje na svečanoj dodjeli godišnje nagrade „Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja.

U srijedu, 12. lipnja ministrica Blaženka Divjak i majka Luke Ritza, Suzana Ritz, svečano su uručile nagrade Niki Rusijan iz OŠ Vladimira Nazora u Pazinu, područne škola Karojba te Magdaleni Dakić iz Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrija Štampar u Vinkovcima. Posebna priznanja dodijeljena su osnovnoškolkama Dariji Vusić iz Kamenice, Dorotei Horvat iz Našica, Nadi Stjepanović iz Čaglina i srednjoškolkama Patriciji Ivanković iz Ivanić Grada te Ljiljani Beljan iz Ogulina.

Tom prigodom, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Tomislav Grahovac, svakome je od nagrađenih te ocu Luke Ritza, Reni Ritzu, uručio dres hrvatske rukometne reprezentacije i zaželio da nastave sa svojim plemenitim djelovanjem na području promicanja tolerancije, nenasilja i humanitarnog rada.

Pročitajte i

SEHA – Gazprom liga: Peti poraz Nexe-a

Rukometaši Nexea doživjeli su i peti poraz u SEHA - Gazprom ligi. U 7. kolu Tatran je u Prešovu pobijedio hrvatskog doprvaka 24:22 i ostao na trećem mjestu skupine A. Sastav koji vodi vrlo uspješno nekadašnji hrvatski izbornik Slavko Goluža, znatno bolje i kvalitetnije ušao je u susret. Vrlo brzo stvorili su prednost od tri pogotka 4:1, pa onda to digli na četiri kod rezultata 6:2, da bi konačno u 14-oj minuti imali i plus pet 11:6. U tim trenucima na vrata Nexea dolazi Moreno Car i s nekoliko uzastopnih obrana lagano pokreće svoju momčad. Nexe najprije radi seriju 0:3, pa onda 1:5, i u samo osam minuta kvalitetne igre dolazi do minimalnog zaostatka. Nakon što je Oliver Rabek pogodio vratnicu i propustio priliku da Tatran odvede na dva razlike u posljednjoj minuti prvoga dijela, Marin Greganić ima čistu priliku za izjednačenje, ali je ne koristi, i na poluvremenu je rezultat 14:13.