Friday , 29 March 2024
Home / Naslovna / Seniori otputovali u Švicarsku

Seniori otputovali u Švicarsku

Hrvatska muška seniorska reprezentacija je u utorak, 11. lipnja u prijepodnevnim satima otputovala u švicarski Zug, gdje je u srijedu, 12. lipnja u 18:15 sati očekuje kvalifikacijska utakmica protiv Švicarske. Uoči puta reprezentaciji se priključio i Ante Gadža. U nastavku pročitajte izjave izbornika Line Červara i hrvatskih reprezentativaca uoči utakmice sa Švicarskom.

Lino Červar, izbornik muške seniorske reprezentacije
Mi moramo ići na jednu veliku homogenizaciju, veliku motivaciju i na taktičku disciplinu. Jedino s ta tri oružja, s ta tri preduvjeta možemo im se suprotstaviti. Nismo znali s kojom ćemo reprezentacijom ići u Švicarsku na tu važnu utakmicu, tako da smo ostali bez dosta bitnih igrača koji neće ići. To su Cindrić, Karačić, Marić, Pavlović. Imamo problema, ali s igračima koji su ovdje smo analizirali protivnika i koliko se moglo u dva dana pripremiti i pokušati se oduprijeti protivniku.

Luka Stepančić, reprezentativac Hrvatske
Gledamo, analiziramo dosta onu utakmicu koju smo s njima odigrali u Osijeku. Na kraju smo pobijedili, ali stvarno uz puno puno muke. Odlično igraju sedam protiv šest i to se mora dobro pripremiti, jer sigurno da s igračem kao što je Andy Schmid to mogu dosta dobro odigrati. Nakon naše utakmice malo su čak i izmijenili sastav, više prilike dobili su neki drugi igrači. Trebat ćemo se dobro dobro skoncentrirati na njih, ali smatram da smo bolja ekipa, iskusnija i kvalitetnija. Ponovit ću, znamo što nam pobjeda nosi i tako ćemo ući u utakmicu. 

Jakov Vranković, reprezentativac Hrvatske
Atmosfera je uvijek odlična i trenira se uvijek u punom gasu. Kao što se već zna, osigurali smo nastup na Europskom prvenstvu, ali to prvo mjesto još nije zagarantirano, a ono nam donosi i neke povlastice. Idemo jako u tu utakmicu, nadamo se da ćemo pobijediti i sebi olakšati neke utakmice na Europskom prvenstvu.

Željko Musa, reprezentativac Hrvatske
Njihova prednost je sigurno Andy Schmid, on je jedan od najboljih srednjih vanjskih u Njemačkoj, a možda i u svijetu. On je možda najjači individualac i oko njega se sve vrti. Nedostaci su možda manjak tih jakih utakmica, ali oni će sigurno ići na pobjedu. Žele se plasirati i biti što bolji u kvalifikacijama. Mi ćemo ih shvatiti ozbiljno, pripremit ćemo se za njih, pogledati koje su njihove mane, što smo mi napravili loše, a što može bolje.

Pročitajte i

SEHA – Gazprom liga: Oslabljeni Zagreb s novim porazom

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u zaostalom susretu 2.kola, skupine B, SEHA – Gazprom lige …