Petak , 3 srpnja 2020
Home / Naslovna / EHF: Određeni šeširi za ždrijeb Europskog prvenstva rukometašica 2020.

EHF: Određeni šeširi za ždrijeb Europskog prvenstva rukometašica 2020.

Vijesti sa HRS.hr http://hrs.hr/2020/05/07/ehf-odredeni-sesiri-za-zdrijeb-europskog-prvenstva-rukometasica-2020/

Izvršni odbor Europske rukometne federacije (EHF) odredio je potove (šešire) za ždrijeb Europskog prvenstva rukometašica koje zajednički organiziraju Danska i Norveška, od 03. do 20. prosinca ove godine.

Kao što je poznato, EHF je nedavno zbog pandemije korona virusa (COVID-19) donio odluku da se otkaže nastavak kvalifikacija (odigrana su samo dva kola), a nastup na  Europskom prvenstvu određen je na osnovu poretka na Europskom prvenstvu 2018. godine. Hrvatska reperezentacija tada je 16-ta na i na osnovu tog plasmana osigurala je nastup na Europskom prvenstvu 2020. godine, odnosno  svrstana je u četvrti pot(šešir) za ovaj ždrijeb. Uz naše reperzentaciju tu su još Slovenija, Poljska i Češka.

Evo svih potova(šešira) :

POT 1: FRANCUSKA, RUSIJA, NIZOZEMSKA, RUMUNJSKA

POT 2: NORVEŠKA, ŠVEDSKA, MAĐARSKA, DANSKA

POT 3: CRNA GORA, NJEMAČKA, SRBIJA, ŠPANJOLSKA

POT 4: SLOVENIJA, POLJSKA, ČEŠKA, HRVATSKA

Ždrijeb Europskog prvenstva 2020. godine održat će se 18. lipnja u 11.00 sati u Beču. Unaprijed je određeno da će Danska kao domaćin svoje susreta igrati u Herningu i biti smještena u skupinu A. Norveška će pak nastupati u Trondheimu u skupini D. Švedska je svsrtana u skupinu C i igrat će u Fredrikshavenu, a Nizozemska će biti u skupini C i nastupati  u Trondheimu.

Sustavom natjecanja predviđeno je da po tri najbolje ekipe iz svake od četiri skupine osiguravaju prolazak dalje. Pri tome se spjaju skupine A i B, odnosno C i D. Domaćini drugog kruga prvenstva su Herning i Trondheim. Završnica se igra u Oslu.

Pročitajte i

EHF Liga prvaka: PPD Zagreb u eliti

VELUX Champions League Season 2019/2020 HC PPD Zagreb - HC MOL-PICK Szeged 20.10.2019. Arena Zagreb, Zagreb, Croatia Europska rukometna federacija (EHF) objavila je popis klubova koji su osigurali nastup u Ligi prvaka u sezoni 2020./21., ali i onih koji se nadaju pozivnici. Hrvatski predstavnik, rukometni klub PPD Zagreb nalazi se u skupini od deset klubova koji imaju zajamčeno mjesto u najelitnijem klupskom europskom rukometnom natjecanju. Za preostalih šest mjesta, čak je 14 kandidata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *