Sunday , 16 June 2024
Home / Rukomet na pijesku / Rekordan broj sudionika Jarun kupa za početak pjeskaške sezone

Rekordan broj sudionika Jarun kupa za početak pjeskaške sezone

S porastom temperature i dolaskom sunčanih dana, počinje i nova sezona rukometa na pijesku. Vrijeme je za nove akcije i atrakcije u kojima će ljubitelji ovog sporta moći uživati već nadolazećeg vikenda. Sezona rukometa na pijesku započinje s Jarun kupom koji je na rasporedu od petka, 27. travnja do utorka, 01. svibnja. Pješčani tereni na zagrebačkom Jarunu ugostit će najbolje europske pjeskaše i pjeskašice, a za ovogodišnje izdanje tunira, prijavljeno je rekordnih 74 ekipe.

Zbog velikog broja zainteresiranih, očekuju se zanimljive utakmice u ženskoj i muškoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji. U ženskoj seniorskoj konkurenciji natjecat će se 12 ekipa podijeljenih u dvije grupe. U skupini A, gledat ćemo susrete između tri najbolje hrvatske ekipe Detono Zagreb, WBHC Kontesa Nera i Toyota MHC Dubrava, tu su još i BHC Rovinj te Chemo profili Zagreb, ali i favoritkinje u skupini A, njemačka ekipa CAIPIranhas. U grupi B, snage će odmjeriti poljski Pyrki Poznan, švicarski klub Beachqueens, srpska ekipa BHC 2areg, zatim švedski Goteborg BHC te domaće ekipe BHC Sesvete i RK Orahovica kojima je ovo debitantski nastup na turniru.

U muškoj seniorskoj konkurenciji, prijevljeno je 20 momčadi koje su raspodijeljene u četiri skupine po pet ekipa. U skupini A očekuju nas fantastična nadmetanja između ruskog Ekaterinodara, mađarskog Beach Stars BHC, nizozemskog TSHV Camelota, te domaćih snaga White Boysa i BHC Rovinj. Skupinu B čine prošlogodišnji osvajači Jarun kupa, Detono Zagreb, zatim srpska momčad BHC 2areg, švicarski prvaci BHV Wasserschloss, AKRP Zagreb i BHC Ban iz Zaprešića. Danski HEI Beachhandball, švedski Goteborg BHC, te hrvatski BHC Sesvete, Chemo profili Zagreb i Sokol će se natjecati u grupi C. Posljednju, skupinu D na ovom turniru čine BHC Sesvete 2, KRP Nevažni, BHC Čakovec, nacionalna selekcija Švedske i Mađari Salgotarjane Strandepitok.

U juniorskoj konkurenciji, najbrojnija je skupina 2006. godište, u kojoj će rukometne vještine  na pijesku pokazati devet muških i tri ženske ekipe. Očekuju nas još i nastupi 2009., 2008., 2004. i 2000. godišta.

Nema sumnje da je pred nama vrhunski rukomet te mnoštvo zabavnog sadržaja na pjeskaškim terenima i izvan terena. Stoga ne propustite Jarun Cup i uživajte u prvom pjeskaškom vikendu!

Sve informacije o Jarun kupu dostupne su na službenoj stranici Jarun Cup.

 

 

 

Pročitajte i

Pjeskaške seniorske ekipe otputovale u Poljsku: na Europskom prvenstvu očekuju zlato

Hrvatska muška i ženska seniorska reprezentacija u nedjelju, 30. lipnja otputovale su u Poljsku na …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *