Saturday , 18 May 2024
Home / Rukomet na pijesku / WBHC Kontesa Nera i Ekaterinodar osvojili Jarun kup 2018

WBHC Kontesa Nera i Ekaterinodar osvojili Jarun kup 2018

Ljubitelji rukometa na pijesku uživali su u fantastičnim akcijama prvog pjeskaškog vikenda, od 27. travnja do 01. svibnja tijekom održavanja jedanaestog izdanja Jarun kupa. Nakon pet dana nadmetanja na pješčanim terenima zagrebačkog jezera Jarun, titula najboljih otišla je Ekaterinodaru u muškoj, te domaćoj ekipi WBHC Kontesa Nera u ženskoj seniorskoj konkurenciji.

Kao uvertira za finala, odigrane su utakmice za treće mjesto. Momčad BHC Sesvete u napetoj borbi do posljednje sekunde, bila je bolja od švedske reprezentacije s 2:0 u setovima (21:18, 20:18). U ženskoj konkurenciji, igračice BHC Detono Zagreb su slavile nad BHC 2areg nakon raspucavanja (16:23, 14:10, 7:6).

Finalne utakmice bile su prava poslastica u obje konkurencije. Najprije su u domaćem finalu igračice WBHC Kontesa Nera potvrdile svoju dominaciju nadigravši Toyota MHC Dubrava s 2:0 u setovima (25:20, 25:22). “Turnir je bio jako dobar, imali smo sunce cijelo vrijeme, bilo je puno ekipa iz stranih zemalja i strani sudački parovi, mogli smo vidjeti i dječicu kako igraju, a organizacija je bila vrhunska. Osvojile smo prvo mjesto bez ijednog izgubljenog seta i bilo nam je stvarno jako lijepo˝, rekla je Lucija Kelava, igračica pobjedničke ekipe.

U muškom finalu, snage su odmjerili Ekaterinodar i HEI beachandball, a utakmica je pokazala sve čari ovog sporta. Nakon odličnih atrakcija i poteza na terenu te raspucavanja, najbolja momčad Jarun kupa je ruski Ekaterinodar (26:30, 22:19, 8:6).

Najbolje šestorke u ženskoj seniroskoj konkurenciji su: lijevo krilo – Anja Vida Lukšić (Toyota BHC Dubrava), desno krilo – Nika Horvat (Detono Zagreb), pivot – Mirna Vučković (Toyota BHC Dubrava), marker – Martina Ćorković (WBHC Kontesa Nera), golmanica – Mara Budić (WBHC Kontesa Nera), obrambena igračica – Rea Banić (Detono Zagreb). Prvi strijelac turnira je Mirna Vučković (Toyota BHC Dubrava) s postignutih 81 golova u osam utakmica. Individualne nagrade u muškoj konkurenciji otišle su u ruke sljedećim igračima: lijevo krilo – Egor Kochura (Ekaterinodar), desno krilo – Jonas E. Corneliussen  (HEI BHC), pivot – Hendrik Dahlberg (švedska reprezentacija), marker – Igor Neklyudov (Ekaterinodar), golman – Dominik Marković (BHC Sesvete), obrambeni igrač – Klaudio Hranjec (BHC Sesvete). Najbolji strijelac je Egor Kochura (Ekaterinodar) sa postignutih 105 golova u sedam utakmica.

Tako je završio još jedan od najjačih europskih turnira u rukometu na pijesku koji je opravdao sva očekivanja. Osim nadmetanja u seniorskim kategorijama, na Jarun kupu su se natjecale i juniorske ekipe (2006., 2008. godište). Sigurno je da su svi natjecatelji, ali i posjetitelji uživali u prvom pjeskaškom vikendu i Jarun kupu!

izvor: bhc.com.hr

Pročitajte i

Pjeskaške seniorske ekipe otputovale u Poljsku: na Europskom prvenstvu očekuju zlato

Hrvatska muška i ženska seniorska reprezentacija u nedjelju, 30. lipnja otputovale su u Poljsku na …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *