Monday , 22 July 2024
Home / Rukomet na pijesku / Final 4: Kontesa Nera i Detono Zagreb obranili naslov prvaka Hrvatske!

Final 4: Kontesa Nera i Detono Zagreb obranili naslov prvaka Hrvatske!

Pjeskašice WBHC Kontese Nere i pjeskaši Detono Zagreba staro – novi su prvaci Hrvatske! Igračice Kontese Nere odnijele su najsjajnije odličje pobjedivši Detonatorice s 2:0, dok su Detonatori jedanaesti put podignuli trofej najboljih nadigravši momčad Toyota MHC Dubrava nakon raspucavanja. Brončana odličja osvojile su ekipe Toyote MHC Dubrava u ženskoj te BHC Sesvete u muškoj konkurenciji.

Pjeskašice Kontese Nere obranile su naslov prvakinja Hrvatske pobjedivši Detonatorice s 2:0 (24:16, 19:14) u setovima. “Sretna sam, nismo bile u punom sastavu, ali smo kao što vidite pokazale da ekipa pobjeđuje i stvarno svatko tko god je bio tu je dao sve od sebe, tako da stvarno svaka čast svakoj od igračica koja je došla u Varaždin“, izjavila je iskusna pjeskašica pobjedničke ekipe, Josipa Grebenar.

Višestruki prvaci Hrvatke, Detonatori, potvrdilu su dominaciju na pijesku nakon što su u neizvjesnoj utakmici pobjedili Toyotu MHC Dubrava nakon raspucavanja (22:23,, 24:21, 10:8). “Utakmica je bila odlična, dva seta, prvi set je dobila Dubrava zasluženo, drugi set smo mi bili malo bolji, zatim je u raspucavanju naš vratar obranio i pobjedili smo“, komentirao je muško finale Detonator Lucian Bura.

U utakmici za treće mjesto u ženskoj konkurenciji, pjeskašice Toyote MHC Dubrave nadigrale su Chemo profile s 2:0 (15:14, 28:18) u setovima, dok su u muškoj kategorije brončane medalje osvojili pjeskaši BHC Sesvete pobjedivši White boyse nakon raspucavanja (12:19, 19:18, 7:10).

Pjeskaške akcije na Kapucinskom trgu nastavljaju se u nedjelju, 15. srpnja kada će se odigrati završnica Nations Cupa, a snage će odmjeriti reprezentacije Srbije, Mađarske, Omana i Hrvatske.

Nedjelja, 15. srpnja:
Nations Cup
10:00 Hrvatska – Srbija
10:50 Oman – Mađarska
13:00 Treće mjesto
13:50 Finale

izvor: bhc.hr

Pročitajte i

Pjeskaške seniorske ekipe otputovale u Poljsku: na Europskom prvenstvu očekuju zlato

Hrvatska muška i ženska seniorska reprezentacija u nedjelju, 30. lipnja otputovale su u Poljsku na …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *