Utorak , 24 studenoga 2020
Home / Novosti / Europsko prvenstvo je iza nas

Europsko prvenstvo je iza nas

Najbolji europski pjeskaši i pjeskašice, navijači, volonteri i svi ljubitelji rukometa na pijesku učinili su europsku priču nezaboravnom. Na novoizgrađenim pješčanim terenima jarunskog jezera prošlih deset dana, za titulu europskih prvaka natjecale su se najprije juniorske ekipe, a zatim seniorske u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Sve je počelo s juniorskim dijelom natjecanja kao uvertira za seniorsku europsku smotru. Puno atraktivnih poteza na pješčanim terenima, odlične akcije mladih igrača te neizostavna podrška s tribina pravi su dokaz da se rukomet na pijesku popularizira i postaje sve privlačniji sport za publiku, ali i za profesionalno bavljenje.

Svih pet dana seniorskog dijela Prvenstva, utakmice s prvog terena, gledatelji su mogli pratiti uživo putem televizijskog prijenosa ili YouTube kanala. Između ostalog, održan je i Beach Handball Discussion, prva panel rasprava o rukometu na pijesku u povijesti. Rastući interes za rukomet na pijesku prepoznali su i trofejni hrvatski sportaši koji su svojim dolaskom pružili podršku svim natjecateljima.

Na tribinama su bili hrvatski reprezentativci u dvoranskom rukometu, bacačica diska Sandra Perković, rukometaši Vedran Zrnić, Luka Raković, Marko Tarabochia, legendarni Zlatko Saračević, poznati hrvatski trener i bivši vaterpolist Ratko Rudić te drugi sportaši i sportašice.

Na tribinama su se mogle vidjeti zastave svih država koje su sudjelovale na europskoj smotri. Posjetitelji koji su došli iz različitih dijelova svijeta, bili su iznimno zadovoljni s ugodnim ambijentom grada domaćina, atmosferom tijekom utakmica i odličnim gostoprimstvom.

Od najmlađih skupljača lopti na terenima pa do starijih i iskusnijih koji su sudjelovali u organizaciji, svatko je dao svoj doprinos da Europsko prvenstvo protekne i završi na najljepši mogući način, pjesmom i slavljem svih okupljenih.

izvor: bhc.com.hr

Pročitajte i

EHF: Norveška otkazala domaćinstvo Europskog prvenstva

Zbog iznimno strogih pravila koja vrijede za pandemiju korona virusa (COVID-19) u Norveškoj, rukometni Savez te zemlje morao je otkazati organizaciju Europskog prvenstva za žene koje se trebalo održati od 3. – 20. prosinca 2020. godine, priopćeno je iz ureda Europske rukometne federacije (EHF-a). Razgovori EHF-a i norveške zdravstvene službe, odnosno Norveškog rukometnog saveza  bili su vrlo intenzivni posljenjih nekoliko dana. Budući da se nije moglo pronaći rješenje koje bi zadovoljilo sve tri strane, otkazvanje natjecanja u Trondheimu, u kojem su trebale nastupati reprezentacije iz skupine C i D (među njima i Hrvatska), zatim jedna skupina drugog kruga, te finalni dio, moralo je biti otkazano. Facebook Twitter WhatsApp Email Print Prethodni članak1. HRL – Žene: Osim Sesveta, uspješno položeni ispiti svih domaćina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *