Sunday , 16 June 2024
Home / Novosti / Europsko prvenstvo je iza nas

Europsko prvenstvo je iza nas

Najbolji europski pjeskaši i pjeskašice, navijači, volonteri i svi ljubitelji rukometa na pijesku učinili su europsku priču nezaboravnom. Na novoizgrađenim pješčanim terenima jarunskog jezera prošlih deset dana, za titulu europskih prvaka natjecale su se najprije juniorske ekipe, a zatim seniorske u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Sve je počelo s juniorskim dijelom natjecanja kao uvertira za seniorsku europsku smotru. Puno atraktivnih poteza na pješčanim terenima, odlične akcije mladih igrača te neizostavna podrška s tribina pravi su dokaz da se rukomet na pijesku popularizira i postaje sve privlačniji sport za publiku, ali i za profesionalno bavljenje.

Svih pet dana seniorskog dijela Prvenstva, utakmice s prvog terena, gledatelji su mogli pratiti uživo putem televizijskog prijenosa ili YouTube kanala. Između ostalog, održan je i Beach Handball Discussion, prva panel rasprava o rukometu na pijesku u povijesti. Rastući interes za rukomet na pijesku prepoznali su i trofejni hrvatski sportaši koji su svojim dolaskom pružili podršku svim natjecateljima.

Na tribinama su bili hrvatski reprezentativci u dvoranskom rukometu, bacačica diska Sandra Perković, rukometaši Vedran Zrnić, Luka Raković, Marko Tarabochia, legendarni Zlatko Saračević, poznati hrvatski trener i bivši vaterpolist Ratko Rudić te drugi sportaši i sportašice.

Na tribinama su se mogle vidjeti zastave svih država koje su sudjelovale na europskoj smotri. Posjetitelji koji su došli iz različitih dijelova svijeta, bili su iznimno zadovoljni s ugodnim ambijentom grada domaćina, atmosferom tijekom utakmica i odličnim gostoprimstvom.

Od najmlađih skupljača lopti na terenima pa do starijih i iskusnijih koji su sudjelovali u organizaciji, svatko je dao svoj doprinos da Europsko prvenstvo protekne i završi na najljepši mogući način, pjesmom i slavljem svih okupljenih.

izvor: bhc.com.hr

Pročitajte i

Jarun cup 2024.

I ove godine, po 16. put, Zagrebački Rukometni Savez i AKRP Zagreb bili su domaćin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *