Sunday , 16 June 2024
Home / Novosti / Završeni je i 15. izdanje Jarun cupa

Završeni je i 15. izdanje Jarun cupa

Petnaesto izdanje međunarodnog rukometnog turnira Jarun Kup, održano od 27. travnja do 01. svibnja, je iza nas. U organizaciji Akademskog kluba rukometa na pijesku i Zagrebačkog rukometnog saveza, ovaj sada već tradicionalni turnir, i ove je godine okupio značajan broj sudionika, a partneri i sponzori svojim su doprinosom još više uveličali prvosvibanjski turnir.

Ukupno 36 ekipa u seniorskim kategorijama te 28 ekipa mlađih dobnih skupina, sudjelovale su na 15. izdanju Jarun Kupa. Od 36 ekipa u seniorskoj kategoriji, natjecalo se 22 ekipe u muškoj te 14 ekipa u ženskoj konkurenciji, dok su se mlađe dobne skupine natjecale u pet kategorija – 2006. godište (dječaci), 2008. godište (dječaci i djevojčice), 2010. i 2012. godište (dječaci). Sudionici turniraodigrali su 216 utakmica u pet dana, a okupili su se iz čak 17 zemalja. U sklopu Jarun Kupa održan je i turnir reprezentacija, kao svojevrsni pripremni turnir za nadolazeće Europsko prvenstvo u Portugalu, koje će se održati od 24. do 28. svibnja. Na turniru reprezentacija nastupile su Francuska, Hrvatska i Norveška.

Na kraju samog turnira odražana je i ceremonija dodjele medalja koju je u svom stilu vodio Luka Bulić. Nagrade za najbolje ekipe mlađih dobnih skupina dodijelio je Stjepan Babić, član organizacijskog odbora turnira te izbornik muške juniorske reprezentacije rukometa na pijesku, koja je protekle godine postala svjetskim prvakom.

Najbolje ekipe u kategoriji dječaci 2012. godište i mlađi su:
1. RK Dubrava
2. MRD Dobova
3. RK Dinamo 

Najbolje ekipe u kategoriji dječaci 2010. godište su:
1. MRD Dobova
2. RK Dinamo 2
3. RK Dinamo

Najbolje ekipe u kategoriji dječaci 2008. godište su:
1. BHC Harena
2. MRD Dobova
3. BHC DK (Slavonski Brod)

Najbolje ekipe u kategoriji djevojčice 2008. godište su:
1. Furki Sport
2. Sloga Sv. Nedjelja
3. ŽRK Gorica

Najbolje ekipe u kategoriji dječaci 2006. godište su:
1. RK Dubrava
2. MRD Dobova
3. RK Rugvica

Nagrade najboljim seniorskim ekipama u ženskoj konkurenciji uručio je Siniša Ostoić, direktor hrvatskih reprezentacija u rukometu na pijesku.

Najbolje seniorske ženske ekipe 15. izdanja Jarun Kupa su:
1. OVB Beach girls
2. Multichem Szentendrei NKE
3. BHC Dubrava

Tajnik Zagrebačkog rukometnog saveza Kazimir Ilijaš, uručio je nagrade najboljim muškim ekipama u seniorskoj kategoriji.

Najbolje seniorske muške ekipe turnira su:
1. Francuska
2. Squadra Buda
3. Escola de Formacao de Espinho – Os Tigres

Osim ekipnih nagrada, dodijelile su se i nagrade za najuspješnije pojedince turnira. Nagrade najboljim šestorkama dodijelio je Matija Šulc, predjednik AKRP Zagreb i član organizacijskog odbora Jarun Kupa 2023.

Najbolje igračice turnira:

LIJEVO KRILO: Isabel Barnard (Westsite Amsterdam)
DESNO KRILO: Petra Dičak (BHC Dubrava)
PIVOT: Mirna Vučković (BHC Dubrava)
MARKER: Krista Mol (Westsite Amsterdam)
OBRAMBENA IGRAČICA: Gabriella Landi (OVB Beach Girls)
GOLMANICA: Agnes Kokao (Multichem Szentendrei NKE)

Najbolji igrači turnira su:

LIJEVO KRILO: Julio Sierra (EFE – Os Tigres)
DESNO KRILO: Nicolas Desbonet (Francuska)
PIVOT: Barnabas Toth Fekete (Squadra Buda)
MARKER: Attila Apro (Squadra Buda)
OBRAMBENI IGRAČ: Fabjan Vrgoč (White Boys)
GOLMAN: Mirko Đonlić (White Boys)

Da se turnir paralelno odigra na četiri terena omogućile su službene osobe – suci i delegati iz devet zemalja, među kojima su Lea Haramina, Vito Primec, Ivica Botinčan, Dario Rupčić, Borna Božiković, Tea Lacković, Marton Szedmak, Tamas Toth, Sylvia van Bree, Sander van Geel, Nevena Krajcar, Andrzej Jaworski, Petros Theodosiou, Adam Hill, Matej Oškera, Anna Gawel, Lazar Miškov, Dunja Janton, Antonio D’Ovidio, Boldizsar Lantor Szeczi, Bence Martin Batori, Bence Kovacs, Viktor Balint Barna,Josip Zebić, Toni Brkan,  Ivana Krpina i Lena Gojavić.

Pročitajte i

Jarun cup 2024.

I ove godine, po 16. put, Zagrebački Rukometni Savez i AKRP Zagreb bili su domaćin …