Saturday , 18 May 2024
Home / Naslovna / Reizbor glavnog tajnika Saveza

Reizbor glavnog tajnika Saveza

Dana 1. listopada 2022. godine glavnom tajniku Zagrebačkog rukometnog saveza ističe četverogodisnji mandat. Statutom Zagrebačkog rukometnog saveza, odredbom članka 49. određeno je da se glavni tajnik bira na vrijeme od 4 godine, da ga bira Upravni odbor Saveza te da postupak bude po zakonskoj proceduri i da se o reizboru obavijesti nadležni Zavod za zapošljavanje u zakonski predviđenom roku.

Glavni tajnik Saveza obavlja svoj posao profesionalno i zaposlen je u Zagrebačkom rukometnom savezu, a radno mjesto podliježe reizboru svake 4 godine i ista osoba može biti ponovo birana.

Glavni tajnik zastupa savez. Odredbom članka 50. Statuta Saveza podredno clanku 5. Pravilnika o radu profesionalnih djelatnika Saveza za Glavnog tajnika moze biti izabrana osoba koja:

  • ima najmanje višu stručnu spremu
  • ima 5 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima (poslovima organizacije i unapređenja stručnog rada u rukometu i rukometu na pijesku)
  • istaknuti sportski djelatnik ili vrhunski sportaš,
  • znanje rada računalom
  • ispunjava ostale zakonske uvjete.

Pročitajte i

SEHA – Gazprom liga: Peti poraz Nexe-a

Rukometaši Nexea doživjeli su i peti poraz u SEHA - Gazprom ligi. U 7. kolu Tatran je u Prešovu pobijedio hrvatskog doprvaka 24:22 i ostao na trećem mjestu skupine A. Sastav koji vodi vrlo uspješno nekadašnji hrvatski izbornik Slavko Goluža, znatno bolje i kvalitetnije ušao je u susret. Vrlo brzo stvorili su prednost od tri pogotka 4:1, pa onda to digli na četiri kod rezultata 6:2, da bi konačno u 14-oj minuti imali i plus pet 11:6. U tim trenucima na vrata Nexea dolazi Moreno Car i s nekoliko uzastopnih obrana lagano pokreće svoju momčad. Nexe najprije radi seriju 0:3, pa onda 1:5, i u samo osam minuta kvalitetne igre dolazi do minimalnog zaostatka. Nakon što je Oliver Rabek pogodio vratnicu i propustio priliku da Tatran odvede na dva razlike u posljednjoj minuti prvoga dijela, Marin Greganić ima čistu priliku za izjednačenje, ali je ne koristi, i na poluvremenu je rezultat 14:13.