Utorak , 24 studenoga 2020
Home / Naslovna / IHF: Posljednja pozivnica za Svjetsko prvenstvo Čileu

IHF: Posljednja pozivnica za Svjetsko prvenstvo Čileu

Vijesti sa HRS.hr https://hrs.hr/2020/11/11/ihf-posljednja-pozivnica-za-svjetsko-prvenstvo-cileu/

Iznimno veliki porast broja zaražnih od korona virusa (COVID-19) u Urugvaju,  prisilio je organizatore posljednjeg kvalifikacijskog turnira za Svjetsko rukometno prvenstvo koji se trebao održati prošlog vikenda da ga otkažu. Svjetska rukometna federacija stoga je odlučila da od četiri reprezentacije (Čile, Paragvaj, Kolumbija i Salvador) koje su trebale sudjelovati na tom turniru pozivnicu za Egipat dodijeli Čileu.

Ta reprezentacija je naime, bila najbolje plasirana na posljednjem  Južno i Srednje američkom prvenstvu 2020. godine. Podsjećamo, s tog natjecanja pravo nastupa u Egiptu izborili su Brazil i Argentina.

Nastup u Egiptu bit će šesti za redom za Čile. Debitirali su u Švedskoj 2011. godine, i nakon toga nisu poropustili ni jednu svjetsku smotru. Najbolji rezultat im je 16. mjesto s posljednjeg Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine.

Čile će biti smješten u skupinu G s domaćinom Egiptom, Švedskom i Češkom. I ne samo to, pripala im je čast da s Egiptom otvore prvenstvo 13. siječnja u 19 sati, u dvorani koja se zove Cairo Stadium, koja može primiti 17.000 gledatelja.

Pročitajte i

EHF: Norveška otkazala domaćinstvo Europskog prvenstva

Zbog iznimno strogih pravila koja vrijede za pandemiju korona virusa (COVID-19) u Norveškoj, rukometni Savez te zemlje morao je otkazati organizaciju Europskog prvenstva za žene koje se trebalo održati od 3. – 20. prosinca 2020. godine, priopćeno je iz ureda Europske rukometne federacije (EHF-a). Razgovori EHF-a i norveške zdravstvene službe, odnosno Norveškog rukometnog saveza  bili su vrlo intenzivni posljenjih nekoliko dana. Budući da se nije moglo pronaći rješenje koje bi zadovoljilo sve tri strane, otkazvanje natjecanja u Trondheimu, u kojem su trebale nastupati reprezentacije iz skupine C i D (među njima i Hrvatska), zatim jedna skupina drugog kruga, te finalni dio, moralo je biti otkazano. Facebook Twitter WhatsApp Email Print Prethodni članak1. HRL – Žene: Osim Sesveta, uspješno položeni ispiti svih domaćina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *