Saturday , 13 April 2024
Home / EHF Kup / EHF Kup: Oproštaj Dubrave

EHF Kup: Oproštaj Dubrave

Nakon sjajne predstave u prvom susretu drugog pretkola EHF kupa, kada su umalo iznenadili Benficu u Lisabonu, rukometaši Dubrave izgubili su uzvratni susret s 34:16 i tako se oprostili od Europe za ovu sezonu.

Dubrava nije uspjela ponoviti igru iz prvog sureta protiv Benfice, i nakon ovog poraza završili su svoje putovanje kroz EHF kup u drugom pretkolu. Portugalski sastav je u uzvratnom nastupu bio znatno čvršći, odlučniji, kao da je želio uzvrati mladićima iz Dubrave nakon izazova i minimalne pobjede 29:28.

Ništa Portugalci nisu prepustili slučaju. Od početnih 5:4, jako brzo, pomalo nevjerojatnom serijom od 9:0, pobjegli su 13:4 i praktički ugasili svaku nadu Dubravi u mogućnost iznenađenja. Već na predahu Benfica je imala velikih 12 pogodaka prednosti (20:8).

Nekoliko puta u nastavku portugalski sastav prepun internacionalaca imao je 17 pogodaka viška. Završilo je s plus 18, što samo potvrđuje razliku u kvaliteti, ali i stanovito podcjenjivanje Dubrave u prvom susretu.

S osam pogodaka ovosezonska prinova Benfice Petar Đorđić bio je najbolji u domaćem sastavu. Kod Dubrave pak niko nije uspio zabiti više od dva pogotka. Dva su zabili Marko Mihaljević i Karpo Sirotić.

Pročitajte i

SEHA – Gazprom liga: Oslabljeni Zagreb s novim porazom

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u zaostalom susretu 2.kola, skupine B, SEHA – Gazprom lige …