Četvrtak , 30 studenoga 2023
Home / EHF Kup / EHF Kup: Oproštaj Dubrave

EHF Kup: Oproštaj Dubrave

Nakon sjajne predstave u prvom susretu drugog pretkola EHF kupa, kada su umalo iznenadili Benficu u Lisabonu, rukometaši Dubrave izgubili su uzvratni susret s 34:16 i tako se oprostili od Europe za ovu sezonu.

Dubrava nije uspjela ponoviti igru iz prvog sureta protiv Benfice, i nakon ovog poraza završili su svoje putovanje kroz EHF kup u drugom pretkolu. Portugalski sastav je u uzvratnom nastupu bio znatno čvršći, odlučniji, kao da je želio uzvrati mladićima iz Dubrave nakon izazova i minimalne pobjede 29:28.

Ništa Portugalci nisu prepustili slučaju. Od početnih 5:4, jako brzo, pomalo nevjerojatnom serijom od 9:0, pobjegli su 13:4 i praktički ugasili svaku nadu Dubravi u mogućnost iznenađenja. Već na predahu Benfica je imala velikih 12 pogodaka prednosti (20:8).

Nekoliko puta u nastavku portugalski sastav prepun internacionalaca imao je 17 pogodaka viška. Završilo je s plus 18, što samo potvrđuje razliku u kvaliteti, ali i stanovito podcjenjivanje Dubrave u prvom susretu.

S osam pogodaka ovosezonska prinova Benfice Petar Đorđić bio je najbolji u domaćem sastavu. Kod Dubrave pak niko nije uspio zabiti više od dva pogotka. Dva su zabili Marko Mihaljević i Karpo Sirotić.

Pročitajte i

Paket 24 Premijer liga: Gorici derbi u Sesvetama, Zamet do boda u posljednjoj sekundi, burno i u Bjelovaru

Deveto kolo Paket 24 Premijer lige opet je obilovalo lijepim susretima. Pravu dramu vidjeli su gledatelji u Dubravi, gdje je favorizirani domaćin ostao bez boda u posljednjim sekundama.  Dubrava i Zamet otvorili su kolo još u petak. Nakon dva poraza u posljednja tri susreta  domaćin je, premda uzdrman dosta sigurno počeo susret. Dodatno ohrabren povratkom Ante Ivankovića. Već u desetoj minuti imali su plus tri (7:4). U 18-oj je bilo 11:7, i činilo se da novih šokova neće biti.