Thursday , 18 April 2024
Home / EHF Liga prvakinja / Liga prvakinja: Poraz Podravke Vegete

Liga prvakinja: Poraz Podravke Vegete

Rukometašice Podravka Vegete doživjele su težak poraz na startu Lige prvakinja skupine A, od francuskog Metza 40:26.

Sve ono što je sanjala Podravka raspalo se već u ranoj fazi utakmice. Francuskinje su brzo povele 3:1, pa 8:3 i gurnule hrvatske prvakinje u velike probleme. U 18-oj minuti Metz , čija vrata brani bivša Podravkašica Ivana Kapitanović, imao je  osam pogodaka 18:10. Do predaha ta je razlika narasla na pomalo nevjerojatnih, jedanaest razlike ili 24:13.

Ništa nije funkcioniralo u igri Podravka Vegete. Od željene čvrste obrane nije bilo ni traga, a u cijelom susretu, što je trebao biti Podravkin forte nije povučena ni jedna kontra. Kada tome dodamo još 12 tehničkih pogrešaka i izgubljenih lopti jasno je da rezultat nije ni  mogao biti drugačiji. Francuska ekipa je vrlo brzo napravila 12, pa 13, 14 pogodaka prednosti, da bi vrhunac stigao u 55-oj kada su imale 15 pogodaka viška. Ništa se u završnici nije promijenilo. Sve što su zamislile lako su realizirale rukometašice Metza. Podravka je tako doživjela jedan od najtežih poraza u Ligi prvakinja i sasvim sigurno ozbiljno uzdrmana ide u drugo kolo.

Najbolja igračica u domaćim redovima bila je Dankinja Louise Kathrine Burgaard s osam pogodaka. Kod Podravka Vegete po šest pogodaka Slovenka Tjaša Stanko i Grkinja Tsakaluo Lamprini.

U drugom kolu Podravka Vegeta je domaćin norveškom  Vispers Kristiasandu sljedeće nedjelje 13. listopada u 18.00 sati. Norvežanke su u prvom kolu bile bolje od mađarskog sastava FTC -Rail Cargo Hungaria 31:22.

LIGA PRVAKINJA: SKUPINA A, 1. KOLO
METZ – PODRAVKA  VEGETA 40:26
VISPERS KRISTIANSAND – FTC-RAIL CARGRO HUNGARIA 31:22

Pročitajte i

SEHA – Gazprom liga: Oslabljeni Zagreb s novim porazom

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u zaostalom susretu 2.kola, skupine B, SEHA – Gazprom lige …