Monday , 22 July 2024
Home / Naslovna / SEHA – Gazprom liga: Pobjeda PPD Zagreba, poraz Nexea

SEHA – Gazprom liga: Pobjeda PPD Zagreba, poraz Nexea

U susretima 5. kola SEHA – Gazprom lige od dva hrvatska predstavnika, jedan je ostvario pobjedu, a drugi je doživio poraz. PPD Zagreb je slavio protiv Eurofarm Rabotnik 24:23, a Nexe je poraženo u Zaporozhyu od Motora 33:31.

PPD ZAGREB – EUROFARM RABOTNIK 24:23
Nakon što su početkom tjedna morali propustiti susret sa Spartakom u Moskvi, jer ih je u Beču zaustavilo loše vrijeme Zagrebaši su imali cijeli tjedan priprema za ambiciozni Eurofarm Rabotnik. I uspjeli su pod vodstvom novog trenera Veselina Vujovića doći do prve pobjede. Bila je to vrlo napeta i neizvjesna utakmica s dosta preokreta. Poveli su plinari 3:1 u četvrtoj minuti, ali je makedonski prdstavnik već u devetoj imao 5:3. Uzvratio je Zagreb velikom serijom od 6:2 i u završnicu prvoga dijela ušao s 9:7. Na predahu je bilo 11:11.

U nastavku, Zagrebaši su nekoliko pita imali po tri pogtka prednosti, (14.11, 17:14,18:15), ali je uporni Eurofarm to stizao. U maksimalno. Ali u napetoj završnici PPD uspijeva sačuvati pogodak viška i upisati vrlo vrijednu pobjedu. Povratnik Luka Mrvakovčić Marin Šipić, dali su po četiri pogotka iz isto toliko pokušaja. Četiri je dao i Zlatko Horvat, ali uz dva promašaja. Vrijedi spomenuti da se vratio i Matej Ašašnin i da je imao tri obrane. Kod gostiju najefikasniji bivši Zagrebaš Lovro Jotić s pet pogodaka.

MOTOR ZAPOROZHYE – NEXE 33:31
Rukometaši Nexea pak su nakon uvjerljive pobjede nad Beijing Sport Universityem, poraženi u Ukrajini od debitanta u SEHA – Gazprom ligi ove sezone. Tu je domaćin bio dominantan praktički cijeli susret. Vodili su cijelo prvo poluvrijeme. Najviše s tri pogotka razlike. Na kraju prvoga dijela imali su Ukrajinci 18:16. Još desetak-petnaest minuta držali su se hrvatski doprvaci. Ali kada je Motor prebacio u brzinu više i u 46-oj pobjegao na plus pet (27:22), bilo je jasno da su blizu uspjeha. Ali Nexe se čudesno oporavlja i u 52-oj ima jedno od rijetkih izjednačenja 30:30. Malo kasnije je bilo i 31:31, i tu su rukometaši iz Našica zaleđeni. Domaćin je u posljednjih pet minuta zabio dva, a nije primio ni jedan pogodak i zadržao vodeće mjesto skupine A. Sedam pogodaka dao je Barys Pukhovski, a kod Nexea isto toliko Fran Mileta i Živan Pešić. Treba reći je Hrvoje Horvat opet bio bez udarnih snaga Halila Jaganjca, Ivana Sršena, Ivana Vide, Marija Tomića.

Pročitajte i

JANAF HRS Kamp: Ivan Čupić posjetio rukometaše u Umagu

Vijesti sa HRS.hr https://hrs.hr/2024/07/01/janaf-hrs-kamp-ivan-cupic-posjetio-rukometase-u-kampu-u-umagu/ Vrijeme leti kad se odlično zabavljaš, a nama je proletio već …