Thursday , 25 April 2024
Home / Naslovna / Paket 24 Premijer liga: Derbiji domaćinima, drama u Dubrovniku i Varaždinu

Paket 24 Premijer liga: Derbiji domaćinima, drama u Dubrovniku i Varaždinu

Sjajno prvo kolo Paket 24 Premijer lige donijelo nam je dva derbija. I oba su pripala domaćinima. Burno je bilo u Dubrovnik gdje su bodove podijelili novi prvoligaš i Umag.

Susjedski obračun Dubrave i Sesveta ponudio nam je vrlo dobar rukomet. Ali ne i preveliku neizvjesnost. Dubrava je od starta nametnula žestoki ritam. Već nakon deset minuta imali su četiri pogotka razlike pa je gostujući trener Davor Dominiković morao tražiti minutu predaha sredinom prvoga dijela. Na trenutak je izgledalo da je uspio u svojoj namjeri, jer su se Sesvećani približili na 12:10. Ali onda kreće silovita serija domaćina od šest pogodaka u nizu i na predah se ide s19:13. U nastavku je Dubrava mudro čuvala stečenu prednost. Gosti su se nekoliko puta približili na minus četiri, u 58-oj i na minus tri, ali bilo je prekasno. Luka Vinković sa sedam pogodaka prvo ime u domaćim redovima, kod gostiju najefikasniji Leon Štrbad također sa sedam.

Znatno uzbudljiviji susret odigrali su Gorica i Poreč. Tu su gosti vodili do 45-te minute i posustali u završnici. U završnici prvoga dijela imali su Porečani čak pet pogodaka (6:11) razlike da bi se na predah otišlo s 14:14. Dva zagrebaša Josip Ereš i Davor Ćavar povukli su domaćina do egala. Neizvjesnost je potraja još 15. minuta u nastavku. U 43-oj Poreč ima dva pogotka prednosti (19:21) . Ali Gorica odgovara serijom 4:0 i preuzima vodstvo. I ne ispušta ga do kraja. Davor Ćavar sa šest pogodaka, ali i 50 posto realizacije najbolji kod Velikogoričana, Marin Sakić također šest uz samo jedan promašaj kod Poreča. Fantastični Božo Subotić imao je 16 obrana kod gostiju.

Prava drama odvijala se u Dubrovniku. Novi prvoligaš silno je želio povijesni dan obilježiti pobjedom, ali nije uspio. A nije bio daleko. Pred oko 600 gledatelja u Gospinom polju završilo je 27:27. Dubrovnik je doduše zabio i 28 pogodak, ali je zapisnički stol rekao da je to bilo nakon isteka vremena. Naime, već u prvoj minuti došlo je do kvara semafora, pa se vrijeme moralo mjeriti ručno. Delegat Siniša Rudić, nekadašnji sjajni sudac procijenio je u tom posljednjem napadu da je vrijeme isteklo pa je svakome pripao po bod. Nikša Bušlje i Maro Debelić po šest pogodaka za Dubrovnik, Igor Vujić sedam za Umag.

Spačva Vinkovci ja lakše nego što se to očekivalo došla do bodova protiv Zameta. Samo dvadesetak minuta bio je ravnopravan susret. Domaći je do predaha stvorio četiri pogotka višak 17:13. U 43-oj pobjegao je na plus osam (23:15) i praktički riješio pitanje pobjednika. Marko Vignjević i BornaMažurana po šest pogodaka za Vinkovčane, Nikola Njegovan isti toliko za Zamet.

Istinska drama dogodila se u varaždinskom Graberju. Tamo je Filip Jurišić pogotkom u posljednjim sekundama susreta Varaždin 1930 i novog prvoligaša Bjelovara donio bodove gostima. Gosti su inače bili u vodstvu veći dio susreta. Domaćin je imao 5:5 u 17-oj minuti susreta , i 23:23 u posljednjoj minuti. Jurica Vidaček je sa šest pogodaka bio najbolji u domaćim redovima , šest je za Bjelovarce dao i junak Filip Jurišić.

PAKET 24 PREMIJER LIGA: 1. KOLO
DUBRAVA – SESVETE  32:29
GORICA – POREČ 28:27
SPAČVA VINKOVCI – ZAMET 31:24
DUBROVNIK – UMAG 27:27
VARAŽDIN 1930 – BJELOVAR 23:24

Pročitajte i

SEHA – Gazprom liga: Oslabljeni Zagreb s novim porazom

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u zaostalom susretu 2.kola, skupine B, SEHA – Gazprom lige …