Sunday , 16 June 2024
Home / Naslovna / Hrvatska na U17 pjeskaškom Euru u Poljskoj

Hrvatska na U17 pjeskaškom Euru u Poljskoj

Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku ove će se godine održati u Poljskoj, točnije mjestu Stare Jablonki. Od četvrtka 27. lipnja do nedjelje, 30. lipnja, na rasporedu je juniorski Euro, dok je će se seniorski dio održati od utorka, 2. srpnja do nedjelje, 7. srpnja. Hrvatska će imati predstavnika u obje konkurencije u juniorskom i seniorskom dijelu.

Hrvatske juniorske reprezentacije rukometa na pijesku otputovale su u utorak, 25. Lipnja u Poljsku, gdje će nastupiti na U17 Europskom prvenstvu. Juniorski Euro u Poljskoj okupit će ukupno 29 ekipa, 15 u muškoj konkurenciji te 14 u ženskoj konkurenciji.

Hrvatska će u ženskoj konkurenciji nastupiti u grupi A zajedno s Mađarskom, Poljskom i Slovačkom, a prvi susret na rasporedu je u četvrtak, 27. lipnja u 10 sati (teren 4).

“Cilj ovog Eura je zadržati trend dobrih rezultata i kroz taj trend dobrih rezultata i iskustva velikih natjecanja pripremiti igračice za seniorsku reprezentaciju. Od prije je poznato da Mađarska, Norveška, Nizozemska i Njemačka imaju ciljeve osvajanja medalja, ali i mi smo ovdje konkurenti i vidjet ćemo u utakmicama s tim jakim reprezentacijama gdje se nalazimo. Što se tiče samih priprema, odaziv i pristup djevojaka bio je na izrazito visokoj razini”, rekla je izbornica ženske reprezentacije Iva Kanjugović.

U muškoj konkurenciji, Hrvatska se nalazi u grupi D s Rusijom i Rumunjskom, jedinoj grupi s po tri reprezentacije. Euro otvaraju utakmicom s Rusijom u četvrtak, 27. lipnja s početkom u 12:30 sati (teren 3).

“Očekivanja su, naravno, borba za medalju, pokušati uzeti zlato jer sam mišljenja da to možemo. Nakon pripremnog turnira u Mađarskoj smo vidjeli da smo ravnopravni s Mađarima i Nijemcima. Najviše toga će ovisiti o nama, ali trebat će nam sigurno i malo sportske sreće. S pripremama smo krenuli odmah nakon Jarun Kupa, radilo se dobro i nadam se da ćemo se kući vratiti s medaljom”, zaključio je Stjepan Babić, izbornik muške reprezentacije.

Sve utakmice juniorskog Eura mogu se pratiti putem EHF live tickera, dok se sve utakmice s terena broj 1 mogu pratiti putem live streama na ehftv.com.

Na posljednjem juniorskom Europskom prvenstvu, održanom 2017. godine na zagrebačkom Jarunu, zlato je otišlo u ruke Nizozemkinja i Španjolaca. Godinu dana kasnije, na Olimpijskim igrama za mlade, koje su se održavale u Buenos Airesu u Argentini u listopadu prošle godine, hrvatske juniorke osvojile su srebrnu medalju i tako kući donijele jedno od prvih olimpijskih odličja u rukometu na pijesku.

Pročitajte i

Jarun cup 2024.

I ove godine, po 16. put, Zagrebački Rukometni Savez i AKRP Zagreb bili su domaćin …