Srijeda , 25 studenoga 2020
Home / Naslovna / Ždrijeb Svjetskog prvenstva rukometašica: Japan 2019

Ždrijeb Svjetskog prvenstva rukometašica: Japan 2019

U Tokiju je obavljen ždrijeb 24. Svjetskog prvenstva rukometašica kojemu je Japan domaćin od 30. studenog do 15. prosinca 2019. godine. Ukupno 24 reprezentacije bile su, na osnovu rankinga, podijeljene u šest “šešira”. Nositelji su bili Francuska, Rusija, Nizozemska i Rumunjska.

Pod ravnanjem Pera Bertelsena, predsjednika Natjecateljske komisije IHF-a, 24 reprezentacije ždrijebane su u četiri skupine po šest sudionika. Francuska je kao branitelj naslova tako došla u vjerojatno najtežu, skupinu B, zajedno s Danskom, Njemačkom, koja je u dodatnim kvalifikacijama izbacila Hrvatsku, Brazilom, Korejom i Australijom. Rusija, kao finalist posljednjeg Svjetskog prvenstva, je u skupini D sa Švedskom, domaćinom Japanom, koji je shodno tradiciji mogao birati u koju će grupu, te  Kinom, Argentinom i Kongom. Zanimljivo je također spomenuti da u skupinama A i C imamo po četiri europske reprezentacije.

Nakon prvoga kruga tri najbolje ekipe iz svake skupine idu dalje.

Podjela po skupinama:

A: Nizozemska, Norveška, Srbija, Slovenija, Angola, Kuba,

B: Francuska, Danska, Njemačka, Koreja, Brazil, Australija,

C: Rumunjska, Mađarska, Crna Gora, Španjolska, Senegal, Kazahstan

D: Rusija, Švedska, Japan, Kina, Argentina, Kongo

Službeni  domaćin svjetskog prvenstva je grad Kumamoto, koji je bio i  organizator muškog Svjetskog prvenstva 1997. godine.  Uz Kumamoto, koji ima tri dvorane, gradovi domaćini su Yatsuchiro i Yamaga.

Pročitajte i

EHF: Norveška otkazala domaćinstvo Europskog prvenstva

Zbog iznimno strogih pravila koja vrijede za pandemiju korona virusa (COVID-19) u Norveškoj, rukometni Savez te zemlje morao je otkazati organizaciju Europskog prvenstva za žene koje se trebalo održati od 3. – 20. prosinca 2020. godine, priopćeno je iz ureda Europske rukometne federacije (EHF-a). Razgovori EHF-a i norveške zdravstvene službe, odnosno Norveškog rukometnog saveza  bili su vrlo intenzivni posljenjih nekoliko dana. Budući da se nije moglo pronaći rješenje koje bi zadovoljilo sve tri strane, otkazvanje natjecanja u Trondheimu, u kojem su trebale nastupati reprezentacije iz skupine C i D (među njima i Hrvatska), zatim jedna skupina drugog kruga, te finalni dio, moralo je biti otkazano. Facebook Twitter WhatsApp Email Print Prethodni članak1. HRL – Žene: Osim Sesveta, uspješno položeni ispiti svih domaćina