Nedjelja , 29 studenoga 2020
Home / EHF Liga prvaka / Hrvatskoj koloniji u Kielceu četvrto mjesto u Ligi prvaka
Velux EHF Champions League - Final 4 2019, PGE Vive Kielce vs Barca Lassa in LanXess Arena, Keln, Keln 01.06.2019. Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Hrvatskoj koloniji u Kielceu četvrto mjesto u Ligi prvaka

U susretu dvaju razočararanih iz polufinla Lige prvaka, Barcelona je ipak imala više snage i mirnoće u ključnim trenucima i osvojila treće mjesto. Hrvatski reprezentativci Luka Cindrić, Filip Ivić i Marko Mamić završili su tako ovogodišnju Ligu prvaka na četvrtom mjestu.

Počelo je žestoko. Nitko se nije štedio. Jurilo se brzinom munje na sve strane. Barcelona je ipak prva našla svoj ritam i uskoro pobjegla na 8:4. Kielce se silno trudilo. Vladimir Cupara je radio čuda na vratima, ali nije uspio pokrenuti momčad. Poljski prvak je cijelo poluvrijeme potrošio u lovu na zaostatak. Barcelona je lukavo držala razmak od tri četiri pogotka i relativno mirno privela poluvrijeme kraju. Činjenica da je Kielce u prvom dijelu prrimiio 20 pogodatka najbolje oslikava njihovu obranu. Protiv Barcelone se tako ne može igrati.

Barcelona je uspjela držati isti ritam u nastavku. Ušao je Dika Mem i nastavio tamo gdje je stao Jure Dolenec. Silno se trudio sastav Talanta Dujshebaeva, ali premalo je raspoloženih igrača imao da bi pratio katalonskog velikana. Filip Ivić je ušao sredinom drugoa dijela i dobro počeo susret. Ali prečesto je ostajao sam na streljani da bi mogao dati veći doprinos uspjehu Kielcea s kojim se oprašta i odlazi u Bundesligu. Jedino ozbiljno približavanje Kielcea bilo je u 54-oj kada su stigli na 35:32, ali je Barcelona sve to brzo primirila s dva pogotka za redom i bez većeg stresa privela susret kraju. Doduše, Xavi Pasqual je u jednom trenutku grizao nokte pitajući se vjerojatno, pa zar opet, ali novog stresa za njefga nije bilo.

S osam pogodaka iz 12 pokušaja Dika Mem je na kraju bio najbolji strijelac Barcelona, i barem na trenutak razuvjerio one koji trvde da nije igrač za velike susrete. Pratio ga je Arkadiusz Moryto s 10 pogodaka na drugoj strani od kojih su dvije trećine bili oni sa sedam metara. Barcelona je tako pokupila utješnu nagradu u Koelnu, a Kielce ostalo praznih ruku. Doduše, oni su već i dolaskom na Final 4 napravili sjajnu stvar.

Pročitajte i

EHF: Norveška otkazala domaćinstvo Europskog prvenstva

Zbog iznimno strogih pravila koja vrijede za pandemiju korona virusa (COVID-19) u Norveškoj, rukometni Savez te zemlje morao je otkazati organizaciju Europskog prvenstva za žene koje se trebalo održati od 3. – 20. prosinca 2020. godine, priopćeno je iz ureda Europske rukometne federacije (EHF-a). Razgovori EHF-a i norveške zdravstvene službe, odnosno Norveškog rukometnog saveza  bili su vrlo intenzivni posljenjih nekoliko dana. Budući da se nije moglo pronaći rješenje koje bi zadovoljilo sve tri strane, otkazvanje natjecanja u Trondheimu, u kojem su trebale nastupati reprezentacije iz skupine C i D (među njima i Hrvatska), zatim jedna skupina drugog kruga, te finalni dio, moralo je biti otkazano. Facebook Twitter WhatsApp Email Print Prethodni članak1. HRL – Žene: Osim Sesveta, uspješno položeni ispiti svih domaćina