Saturday , 27 April 2024
Home / Naslovna / Završnica PH za mlađe kadete (2004./2005.) – 2. dan

Završnica PH za mlađe kadete (2004./2005.) – 2. dan

Drugi dan završnice za mlađe kadete (2004./2005.) otvorili su Valpovka i Karlovac pri čemu je sastav Valpovke slavio s minimalnom prednošću 16:15 (9:8). Dobro je momčad Alenka Bajera otvorila susret stvorivši +3 odmah na početku (4:1) ali u 14. minuti pogotkom Brune Dujmića Karlovac izjednačava (5:5) i drži priključak sve do predaha. Serijom 3:0 u nastavku susreta, Valpovka bježi na +4 (13:9), da bi nešto kasnije uporan Karlovac zabio tri pogotka u nizu čime dolazi do minimalnog zaostatka (13:14) no nije imao snage za preokret. Matija Bajer je sa šest pogodaka prvo ime Valpovke, dok je na suprotnoj strani Relja Kojčin također zabio šest.

U isto vrijeme ali u drugoj dvorani, utakmicu sa Zametom bolje otvara Varaždin stvorivši dva gola prednosti (3:1). Unatoč tome što su Riječani uspjeli izjednačiti, ipak nisu preokrenuli te Varaždin odlazi na +4 (10:6). Nastavak donosi seriju rukometaša Varaždina koji stvaraju neuhvatljivu prednost od čak osam pogodaka (15:7), a koju drže gotovo do kraja samoga susreta. Utakmica završava slavljem Varaždinaca 22:15. Adrian Lušić, Toni Klanac i Franko Grbac postigli su po tri pogotka za Zamet, dok je Roko Kovačić dodao šest kod Varaždina.

Rudar je ogled s Trogirom završio egalom 18:18 (10:6) iako je bolje otvorio susret i već u 11. minuti imao tri pogotka prednosti (7:4). Do kraja prvoga dijela pokušavao je Trogir spustiti i na odmor otići s minimalnim zaostatkom ali nisu uspjeli. U nastavku drugoga dijela rukometaši Trogira smanjuju na -2 (10:12) i drže tako praktički sve do kraja susreta, no serijom 2:0 završavaju ogled s jednakim brojem golova. Sa sedam pogodaka, Adrian Ćosić bio je najistaknutiji kod Rudara, dok je Lucijan Drnasin postigao čak osam za Trogir.

Serijom 3:0 ulaze u susret s Dugim Selom rukometaši Maksimir Pastele, a nedugo nakon stvaraju i +5 (6:1). Iako je Dugo Selo smanjilo nakon nekoliko minuta na -3 (5:8), Maksimir Pastela ipak do kraja prvoga dijela vraća početnu prednost od pet pogodaka, a na predah odlaze s +6 (14:8). Nizom od pet golova ulazi zagrebački sastav u nastavak susreta čime stvara nevjerojatnih 11 golova prednosti. Dugo Selo je do kraja uspjelo smanjiti na osam te susret završava pobjedom Maksimir Pastele 27:19. Fran Zovak je sa sedam pogodaka prvo ime Dugog Sela, dok je na suprotnoj strani sjajan Marin Jelčić zabio čak 10.

S jednakim brojem postignutih pogodaka završili su ogled Bjelovar i Nexe 20:20 (12:12). Cijelo prvo poluvrijeme igrao se gol za gol, a oba sastava bila su jednaka. Tek na početku drugoga dijela Bjelovar stvara prednost od dva pogotka (14:12) ali uporan Nexe nije dopustio da se ozbiljnije udalje i odmah izjednačava (14:14). Do kraja susreta ponovno se igralo pogodak za pogodak, a susret završava egalom. U redovima Bjelovara, Mihovil Kozić je zabio osam, dok je Stjepan Javorček dodao sedam za Nexe.

Otvaranje utakmice Trsat – Čakovec bilo je jednako za obje momčadi. Tek u 9. minuti Trsat bježi na +2 (6:4) što je držao gotovo do kraja prvoga dijela. Na predah Riječani odlazi s minimalnom prednošću (10:9). Serijom 3:0 ulaze u nastavak rukometaši Trsata, a nedugo nakon stvaraju prednost od pet pogodaka (20:15). Čakovec do kraja nije imao snage smanjiti razliku na minimalnu te susret završava pobjedom Trsata 24:19. Sa šest postignutih pogodaka, Igor Đurić je bio najistaknutiji kod Trsata. Jura Egon Juranić zabio je pet za Čakovec, a slijedi ga Jan Sanjković s četiri.

Egalom je završio susret između Zagreba i Solina 15:15 (6:4). Dugo se igralo u prvom dijelu bez pogotka s jedne i s druge strane, no onda sastav Branimira Kutnjaka niže tri pogotka za redom ali na predah odlaze pri vodstvu 6:4. Nastavak otvaraju serijom 3:0 no vrlo brzo Solin dolazi na pogodak zaostatka (10:11) ali i izjednačenja (11:11), da bi par minuta nakon toga čak prešli u vodstvo (14:12). Ipak, nisu uspjeli zadržati prednost te u zadnjim minutama Zagreb izjednačava. Petar Janev je prvi u redovima Zagreba s pet pogodaka, dok je na suprotnoj strani Luka Radovanović imao šest.

Serijom 3:0 otvorila je Rugvica ogled sa Splitom koji ipak nedugo nakon dolaze na minimalnu razliku (5:6). Ipak, nizom od četiri pogotka, Rugvica odlazi na predah pri vodstvu 11:6. U nastavak drugoga dijela bolje ulaze rukometaši Splita postižući četiri pogotka za redom, da bi nešto kasnije došli na -1 (14:15). No nisu uspjeli zadržati priključak do kraja te susret završava pobjedom Rugvice 19:17. Kod Rugvice najistaknutiji je bio Nikola Ivanković s pet pogodaka, a slijede ga Leon Biškupović i Roko Grbeša koji su dodali po četiri. Marko Jakelić je za Split zabio pet, dok je Marin Duran dodao četiri.

S minimalnom prednošću slavilo je Dugo Selo nad Zametom 22:21 (9:11). Otvorio je sastav Zameta susret serijom 3:0 i držao tu prednost gotovo cijeli prvi dio prvoga poluvremena. No onda Dugo Selo nizom od tri pogotka dolazi na minimalni zaostatak (6:7) ali ne uspijeva preokrenut te na predah odlaze s -4. U nastavku Dugo Selo izjednačava (13:13) i po prvi puta prelazi u vodstvo (17:15). Nedugo nakon uporan Zamet ne odustaje te izjednačava ali nije imao snage zadržati priključak pa Dugo Selo bježi na +2 (20:18) i završava utakmicu pobjedom. Čak devet pogodaka imao je Marin Jelčić za Dugo Selo, dok je Tomislav Smorković dodao pet za Zamet, a slijede ga Toni Klanac i Dino Maroševac sa po četiri.

Ogled Trogira i Valpovke otvorili su Slavonci serijom 3:0 ali vrlo brzo sastav Trogira izjednačava. Nizom od čak šest golova, Valpovka prelazi u vodstvo, a na predah odlazi s +5 (12:7). Nastavak također otvaraju bolje stvorivši gotovo odmah +8 (16:8). Pokušavali su Dalmatinci smanjiti razliku na prihvatljivu ali nisu mogli protiv sjajne Valpovke koja je na kraju slavila 23:15. Lucijan Drnasin zabio je sedam golova za Trogir, a Matija Bajer šest za Valpovku, dok ga slijedi Luka Vukelić s pet.

Susret Varaždina i Maksimir Pastele završio je slavljem Zagrepčana 19:14 (9:6). Oba sastava ogled su otvorila podjednako i tek pred kraj prvoga dijela Maksimir stvara prednost od tri pogotka. Nastavak drugoga dijela donio je prilično jednaku igru kao i na početku, sve dok rukometaši Maksimira nisu pobjegli na +6 (15:9). Serijom 4:0 smanjuju Varaždinci na dva gola zaostatka no susret ipak završavaju s neuhvatljivih +5. Najistaknutiji kod Varaždina bio je Domagoj Jurišak koji je zabio pet, a slijedi ga Ivan Mihalj s četiri pogotka. Na suprotnoj strani, Karlo Jurić također zabija pet, dok Niko Maraković dodaje četiri za Maksimir Pastelu.

Rudar sjajno otvara susret s Karlovcem i već na početku ima +5 (5:1). Serijom 3:0 vraća se sastav Karlovca u igru ali Rudar odmah zabija pet pogodaka za redom i bježe na +7 (13:6). Do kraja prvoga dijela Karlovac je uspio zabiti još pogodak (7:13). U nastavku se igrao gol za gol, a onda Rudar radi par serija što je bilo neuhvatljivo za Karlovac te susret privode kraju rezultatom 25:17. Šest pogodaka za Karlovac imao je Relja Kojčin, dok je Adrian Ćosić također upisao šest kod Rudara, a slijede ga Vito Glivetić i Tomislav Grgečić sa po pet pogodaka.

Trsat je ogled sa Splitom završio slavljem 24:18 (13:10). U otvaranje su bolje ušli riječki rukometaši stvorivši četiri pogotka prednosti (6:2). Serijom 2:0 dolaze Splićani na -2, a nedugo nakon i pogodak zaostatka. Ipak, uporan Trsat nije dozvolio da Split izjednači te na odmor idu s tri gola prednosti. Početkom drugoga dijela bježe čak i na +7 (18:11). Do kraja su oba sastava imala par serija ali Splićani ipak nisu uspjeli doći na minimalni zaostatak. Petar Aljinović s pet pogodaka prvo je ime Splita, a slijedi ga Dominik Pisac s četiri. Kod Trsata sjajan je bio Igor Đurić sa sedam upisanih pogodaka.

S nevjerojatnih 10 pogodaka prednosti pobijedio je Solin Bjelovar 28:18 (13:9). Iako su utakmicu otvorili gotovo podjednako, sastav Solina prvu prednost stvara u 8. minuti, a odmah nakon bježi na +3 (7:4). Uspio je sastav Bjelovara doći na pogodak zaostatka ali serijom 3:0 diže Solin prednost i ne dopušta Bjelovaru da se približi. U nastavku momčad Drage Fantića nije uspjela uhvatiti priključak jer Solin u ni jednom trenutku ne popušta, a kasnije zabija i tri gola čime ima vodstvo od čak sedam golova (23:16). Do kraja je ta prednost samo rasla. Ivan Ninčević i Luka Radovanović upisali su po šest pogodaka za Solin, dok je Mihovil Kozić također dodao šest za Bjelovar.

Susret Čakovca i Rugvice dobro je otvorio sastav Davora Varge stvorivši odmah na početku +3 (5:2). Serijom 3:0 Rugvica izjednačava i do kraja prvoga dijela igraju gol za gol te na predah odlaze pri rezultatu 13:13. Nastavak drugoga dijela bio je jednak kao i prvi dio susreta, no nedugo nakon, serijom 4:0 Rugvica po prvi puta prelazi u vodstvo. Nizom od četiri pogotka diže prednost na +7 (23:16) te ju održava do kraja ogleda. Utakmica završava pobjedom Rugvice 26:19. Sa sedam postignutih pogodaka, Marko Tkalec je najefikasniji u redovima Čakovca, dok je nevjerojatnih 12 upisao Nikola Ivanković za Rugvicu.

Zagreb susret s Nexeom otvara s dva pogotka prednosti na početku (3:5). Nedugo nakon Našičani izjednačavaju ali Zagreb bježi na +2 (7:5) i drže to gotovo do kraja prvoga dijela. Na odmor Nexe odlazi s -3 (9:13). Nastavak nije donio bolju igru Slavonaca jer nikako nisu mogli uhvatiti priključak i postići minimalan zaostatak te Zagreb utakmicu završava rezultatom 23:17. Najistaknutiji u redovima Nexea bio je Andro Puhanić koji je upisao šest pogodaka, a Tin Baković je za Zagreb dodao nevjerojatnih 11.

Pročitajte i

SEHA – Gazprom liga: Oslabljeni Zagreb s novim porazom

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u zaostalom susretu 2.kola, skupine B, SEHA – Gazprom lige …