Friday , 29 March 2024
Home / Naslovna / Porazom od Zameta, Rudar na korak do ispadanja

Porazom od Zameta, Rudar na korak do ispadanja

U šestom kolu Lige za ostanak Rudar je porazom od Zameta samo matematički ostao u igri da sačuva svoj status u Premijer ligi, a teška borba čeka labinski Rudan.

Rudarima je Zamet bio posljednja nada za ostanak ali ju nisu uhvatili. Momčad iz Rijeke zabilježila je pobjedu od 33:28 i tako ostvarila dvostruku korist. Pobjegla je od najugroženijih i zahvaljujući raspletu drugih susreta, ostala u igri za prvo mjesto Lige za ostanak. S 18 bodova izjednačeni su sa Sesvetama koje im dolaze u sljedećem kolu, dok im vodeća Gorica bježi samo bod.

Varaždin 1930 nastavlja svoju pomalo nevjerojatnu seriju. Već šest kola Lige za ostanak su bez poraza i sve bliže konačnom cilju. Protiv Rudana iz Labina kontrolirali su igru i rezultat od početka do kraja i bez velikog stresa stigli do pobjede 26:22. Nakon +3 u prvih 30 minuta, u nastavku su nekoliko puta bježali na šest pogodaka prednosti. Ipak, Rudan se stalno vraćao i hvatao priključak, no ozbiljnije nisu zaprijetili. S osam pogodaka Dominik Novak prvo je ime Varaždina, dok su u labinskim redovima Fran Mileta i Marin Marić imali po šest. Labinjani nemaju mnogo opcija do kraja jer su dva boda iza Varaždina, a čekaju ih gostovanja kod vodećih sastava, Sesveta i Gorice.

U derbiju kola Lige za ostanak, Gorica je pobijedila Sesvete 33:27 i zasjela na vrh ljestvice. Dvadeset minuta u prednosti je bio gostujući sastav i na predah otišao s +2 (15:13). Čuvala je Gorica pogodak ili dva razlike i veći dio nastavka i u razdoblju od samo tri minute napravili seriju 4:0 te tu prelomili susret. S četiri razlike ušli su u završnicu susreta i uspjeli stići do četvrte pobjede u Ligi za ostanak koja ih je izbacila na vrh ljestvice. Davor Ćavar sa sedam pogodaka najzapaženiji u domaćim redovima, dok je Darko Mršić imao čak 10 kod Sesveta.

LIGA ZA OSTANAK – 6. KOLO:

RUDAR – ZAMET 28:33
VARAŽDIN 1930 – RUDAN LABIN 26:22
GORICA – SESVETE 33:27

Pročitajte i

SEHA – Gazprom liga: Oslabljeni Zagreb s novim porazom

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u zaostalom susretu 2.kola, skupine B, SEHA – Gazprom lige …