Subota , 24 srpnja 2021
Home / Naslovna / Izabran novi predsjednik Udruge trenera HRS-a

Izabran novi predsjednik Udruge trenera HRS-a

Na izbornoj Skupštini Udruge trenera Hrvatskog rukometnog saveza, za novog predsjednika s četverogodišnjim mandatom izabran je izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije, Lino Červar.

U izvješću v.d. predsjednika UT HRS-a, Mate Matijevića, za razdoblju od 2014. do 2018. godine, naglašeno je da je kroz 15 sjednica i brojnih akcija napravljeno jako puno: Hrvatska je prošle godine dobila priznanje od EHF-a za najmasovniji i najkvalitetniji trenerski seminar u povijesti te organizacije, te u ovome trenutku Hrvatska ima 35 trenera s EHF PRO licencom. Treba poraditi u sljedećem razdoblju na dignitetu i zaštita trenera, te boljoj suradnji između HRS-a i klubova.

Hrvatsku trenersku struku treba reaktivirati i vratiti joj poštovanje. Posebno trenerima u malim sredinama koji dugi niz godina rade s mladim igračima. Ti treneri trebaju dobiti poboljšane financijske uvjete, odnosno svi zajedno moramo pronaći način kako da ih dodatno educiramo. Rukomet kao sport kolektivni je i nedjeljiv dio odgoja, obrazovanja i kulture. Jako je bitno da podižemo kvalitetu i masovnost muškog i ženskog rukometa kroz suvremeniju strategiju razvoja. Također, iznimno je bitno ostvariti suradnju na svim razinama, od trenera nacionalnih selekcija, klupskih trenera, regionalnih instruktora, voditelja kampova, trenerskih seminara, pa do suradnje s Kineziološkim fakultetima u Zagrebu i Splitu, odnosno s Hrvatskim olimpijskim odborom i Središnjim državnim uredom za šport,istaknuo je novi predsjednik Udruge trenera, Lino Červar.

Za dopredsjednicu Udruge trenera jednoglasno je izabrana Lidija Bojić – Ćaćić, a novi članovi Upravnog odbora su Dinko Vuleta, Nikola Foretić, Vlado Šola, Ingrid Sau, Hrvoje Horvat, Adrijana Prosenjak, Nenad Šoštarić, Davor Rokavec i Goran Mrđen.

Pročitajte i

SEHA – Gazprom liga: Peti poraz Nexe-a

Rukometaši Nexea doživjeli su i peti poraz u SEHA - Gazprom ligi. U 7. kolu Tatran je u Prešovu pobijedio hrvatskog doprvaka 24:22 i ostao na trećem mjestu skupine A. Sastav koji vodi vrlo uspješno nekadašnji hrvatski izbornik Slavko Goluža, znatno bolje i kvalitetnije ušao je u susret. Vrlo brzo stvorili su prednost od tri pogotka 4:1, pa onda to digli na četiri kod rezultata 6:2, da bi konačno u 14-oj minuti imali i plus pet 11:6. U tim trenucima na vrata Nexea dolazi Moreno Car i s nekoliko uzastopnih obrana lagano pokreće svoju momčad. Nexe najprije radi seriju 0:3, pa onda 1:5, i u samo osam minuta kvalitetne igre dolazi do minimalnog zaostatka. Nakon što je Oliver Rabek pogodio vratnicu i propustio priliku da Tatran odvede na dva razlike u posljednjoj minuti prvoga dijela, Marin Greganić ima čistu priliku za izjednačenje, ali je ne koristi, i na poluvremenu je rezultat 14:13.