Ponedjeljak , 1 lipnja 2020
Home / Naslovna / EHF: Novi okvirni plan svih preostalih natjecanja

EHF: Novi okvirni plan svih preostalih natjecanja

Vijesti sa HRS.hr http://hrs.hr/2020/03/25/ehf-novi-okvirni-plan-svih-preostalih-natjecanja/

Men’s EHF EURO 2020 Sweden, Austria, Norway – Preliminary Round – Group A, Croatia – Montenegro, Stadhalle Graz, Graz, Austria, 09.1.2020, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

U skladu s postojećom situacijom i sve većim brojem zemalja koje se bore s korona virusom (COVID -19), ali željom da se rukometna sezona ipak nekako privede kraju, Izvršni odbor Europske rukometne federacije napravio je novi okvirni plan klupskih i reprezentativnih natjecanja do kraja ove sezone.

EHF je tako donio odluku da u travnju i u svibnju neće biti nikakvih natjecanja koja su pod njegovom ingerencijom. Finalni turniri Lige prvaka i muškog EHF Kupa prebačeni su za kolovoz, odnosno ženske Lige prvakinja za rujan. Novim kalendarom početak prvih natjecanja predviđen je za 03. lipnja 2020, a završetak 05. srpnja. Riječ je o kvalifikacijama rukometašica i rukometaša kada su reprezentacije u pitanju, odnosno završetak klupskih natjecanja u obje konkurencije.

Budući je popis svih izmjena jako dugačak, s mnogo datuma i oni koji nisu u rukometu teško ga mogu pratiti, izdvojit ćemo samo one najvažnije datume i natjecanja, odnosno one u kojima sudjeluju hrvatske ekipe i reprezentacije.

  • DELO Liga prvakinja za rukometašice: FINAL 4 u Budimpešti koji se trebao održati 09. i 10. svibnja 2020, sada je prebačen za 05. i 06. rujan 2020. godine – 1/8 finala LP rukometašica igrala bi se od 01.-07. lipnja, a 1/4 pak od 15. – 21. lipnja
  • EHF Kup za rukometaše kojemu je domaćin Berlin, koji je bio planiran za 23. i 24. svibnja održati će se 29. i 30. kolovoza – 5. i 6. kolo igraju se od 01.-07. lipnja
  • VELUX Liga prvaka FINAL 4 koji se odražava u Koelnu, a bio je planiran za 30. i 31. svibnja 2020. godine, trebao bi se održati 22. i 23. kolovoza – rukometaši bi 1/8 finala LP trebali igrati od 01.-07. lipnja , a 1/4 finale, od 22.-28. lipnja
  • EHF Kup i CHALLENGE Kup rukometašica (a tu su naši predstavnici Podravka koja igra protiv Herning-Ikasta, odnosno Lokomotiva koju očekuju susreta sa Naisom iz Niša, igrali bi turnir u jednom gradu sa četiri ekipe od 15. do 21. lipnja. Domaćini  turnira  biti  će određeni naknadno.
  • Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Egiptu za rukometaše u kojima Hrvatska ne sudjeluje, jer je izborila izravni plasman srebrom na EURO 2020. godine igrale bi se od 29. lipnja do 05. srpnja 2020. godine.
  • Kvalifikacije rukometašica za Europsko prvenstvo 2020. godine koje zajednički pripremaju Danska i Norveška također se igrati turnirskim sustavom. Drugim riječima svi susreti do 3. do 6. kola igrati će se u jednom gradu od srijede do nedjelje u terminu od 01. do 07. lipnja. Hrvatskoj su preostala dva susreta s Francusko , te po jedan Islandom i Turskom. Domaćin turnira bit će određen naknadno nakon dogovora s nacionalnim federacijama.
  • EHF M 20 Europsko juniorsko prvenstvo koje zajednički organiziraju Austrija i Italija, odnosno gradovi Innsbruck i Brixen, a koje je bilo planirano od 02.-12. srpnja 2020. godine, trebalo bi se održati od 13. do 23. kolovoza 2020. godine . Hrvatska je u skupini sa Slovenijom, Španjolskom i Italijom.
  • EHF M 18 Europsko kadetsko prvenstvo kojemu je domaćin Celje, ostaje u planiranom datumu od 13. do 23. kolovoza. Tu je Hrvatska u skupini s Francuskom, Portugalom i Austrijom

Svi ovi termini trebali bi se još uskladiti sa Svjetskom rukometnom federacijom (IHF). EHF će dakako pozorno pratiti razvoj situacije u svim zemljama, vezano uz korona virus (COVID -19) i eventualno prilagoditi kalendar njihovoj situaciji. Ili u prijevodu EHF zadržava pravo izmjene kalendara.

Pročitajte i

EHF: Kalendar europske muške sezone 2020./21.

Men’s EHF EURO 2020 Sweden, Austria, Norway - Preliminary Round - Group A, Croatia - Montenegro, Stadhalle Graz, Graz, Austria, 09.1.2020, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff Premda se još nisu stišali brojni prosvjedi i nezadovoljstvo odlukom Izvršnog odbora Europske rukometne federacije (EHF), da otkažu sva natjecanja osim završnica Lige prvaka u ženskoj i muškoj konkurenciji, čelni ljudi europskog rukometa, već su napravili kalendar nove europske klupske sezone. Kao što je već poznato, europski kupovi doživjet će brojne promjene, i zahtijevat će od klubova iznimna financijska sredstva, ali i igračke snage da sve izdrže. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *