Nedjelja , 7 lipnja 2020
Home / Novosti / Rekordan broj ženskih ekipa u natjecanjima državnih liga za mlađe dobne skupine HRS-a

Rekordan broj ženskih ekipa u natjecanjima državnih liga za mlađe dobne skupine HRS-a

U natjecateljskoj sezoni 2018./2019. prijavljen je rekordan broj ženskih ekipa u dobnim skupinama: kadetkinje (2002./2003.), mlađe kadetkinje (2004./2005.) i djevojčice (2006./2007.). U novoj sezoni će se natjecati čak 135 ekipa.

Usporedi li se broj ekipa u prošloj natjecateljskoj sezoni, kada se natjecalo 108 ekipa, s ovogodišnjom natjecateljskom sezonom došlo je do povećanja od gotovo 30%. Hrvatski rukometni savez pokrenuo je državne lige 1995. godine i tada su se natjecale 43 ekipe u dvije dobne skupine.

Klubovi su prepoznali važnost rada s mladim rukometašicama te da su državne lige iznimno važne za njihov daljnji razvoj i stjecanje vrijednog rukometnog iskustva.

Sukladno povećanom broju ekipa u ligama, na Završnice za mlađe dobne skupine kvalificirat će se do 20 ekipa ovisno o dobnoj skupini što je također povećanje broja sudionika u odnosu na prethodne godine.

Ženski rukomet je tako ostao najpopularniji i najmasovniji ženski sport u Republici Hrvatskoj.

izvor: hrs.hr

Pročitajte i

EHF: Kalendar europske muške sezone 2020./21.

Men’s EHF EURO 2020 Sweden, Austria, Norway - Preliminary Round - Group A, Croatia - Montenegro, Stadhalle Graz, Graz, Austria, 09.1.2020, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff Premda se još nisu stišali brojni prosvjedi i nezadovoljstvo odlukom Izvršnog odbora Europske rukometne federacije (EHF), da otkažu sva natjecanja osim završnica Lige prvaka u ženskoj i muškoj konkurenciji, čelni ljudi europskog rukometa, već su napravili kalendar nove europske klupske sezone. Kao što je već poznato, europski kupovi doživjet će brojne promjene, i zahtijevat će od klubova iznimna financijska sredstva, ali i igračke snage da sve izdrže. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *