Srijeda , 23 listopad 2019
Home / Novosti / Završio Ivanić Open 2015.

Završio Ivanić Open 2015.

Ivanić Open, turnir rukometa na pijesku, završio je u nedjelju pobjedom Detono Zagreba u muškoj konkurenciji i pobjedom BHC Dubrave u ženskoj konkurenciji.

 

Bio je to prvi od tri turnira novog izdanja Prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku, Cro EBT Tour 2015 na koji se prijavilo deset muških i tri ženske ekipe.

U finalu su se susreli aktualni europski klupski prvaci, Detono Zagreb i ekipa iz Kaštela, White boysi, a prvo mjesto nakon 18:10 i 14:12 u setovima uzela je zagrebačka ekipa. U borbu za treće mjesto krenule su ekipe Sokola i Nevažnih, a pehar su osvojili Nevažni rezultatom 20:18 i 22:16 u setovima. KPR Dubrava nije uspjela obraniti prošlogodišnji naslov prvaka već je turnir završila na sedmom mjestu.

Kod djevojaka, prvo mjesto uzela je BHC Dubrava, a bolja je od ekipe Detono Zagreb bila kod raspucavanja. Nakon 1:1 u setovima, djevojke iz Dubrave obranile su prošlogodišnji naslov, dok je treće mjesto pripalo ŽKRP Kontesa Nera.

U ženskoj konkurenciji najuspješnija petorka Ivanić Opena je u sljedećem sastavu: vratarka Mara Budić, ŽKRP Kontesa Nera, lijevo krilo Sandra Dandić, BHC Dubrava, desno Krilo Josipa Grebenar, ŽKRP Kontesa Nera, kružni napadač Matea Jurilj, Detono Zagreb, specijalist Iva Ercegovac, BHC Dubrava, a najboljom igračicom proglašena je Romana Domjančić iz Detona Zagreb.

U muškoj konkurenciji to izgleda ovako: vratar David Henigmann, Detono Zagreb, lijevo krilo Petar Topić, White boys iz Kaštela, desno krilo Matko Vumej, Detono Zagreb, kružni napadač Marko Grošeta, KRP Nevažni, Velika Gorica, specijalist Domagoj Ferenčina, KRP Nevažni, Velika Gorica. Najboljim igračem proglašen je Matej Grubišić iz ekipe KRP Nevažni.

Nakon Ivanić Opena, pjeskaši će snage odmjeriti na Zagreb Openu koji će se održati od 5. do 7. lipnja, dok će finale Prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku ponovno u Ivanić Grad. Ivanić Croatian Finals održat će se u razdoblju od 19. do 21. lipnja.

Pročitajte i

Liga prvakinja: Pobjeda Podravke s dramom na kraju

Rukometašice Podravka Vegete ostvarile su pobjedu u drugom kolu Lige prvakinja. U prepunoj dvorani Fran …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *