Nedjelja , 7 lipnja 2020
Home / Novosti / Partille Cup 2016

Partille Cup 2016

Selekcije Zagrebačkog rukometnog saveza njih 20 sudjelovale su na najpoznatijem međunarodnome rukometnom turniru za mlađe dobne skupine Partille cupu koji se održava u Švedskome Gothenburgu od 04. srpnja do 09. srpnja 2016. godine.

 

Tradicija Partille cupa očituje se u njegovih  47 godina postojanja, a ove godine na turniru je sudjelovalo 1000 momčadi iz preko 50 država diljem svijeta, a broj samih sudionika je bio oko 22.500. Partille cup je jedinstveni turnir koji mladim rukometašima omogućava razvoj ne samo rukometne igre nego, spoznaju  i razumijevanje različitih kultura. Ostvarili smo značajne rezultate prvo mjesto u kategoriji dječaka B 10, a najznačajniji rezultat je bio u generaciji dječaka B 12 gdje su naše dvije selekcije igrale finale. Selekcije koje su igrale finale činili su najbolji igrači klubova Grada Zagreba kao i Zagrebačkog prstena. Na sam turnir otišli smo sa dvadeset ekipa, šest autobusa ukupno 274 sudionika. Imali smo predstavnike u gotovo svim dobnim kategorijama 17 muških i tri ženske ekipe. Ukupan dojam turnira je odličan.

 

Pročitajte i

EHF: Kalendar europske muške sezone 2020./21.

Men’s EHF EURO 2020 Sweden, Austria, Norway - Preliminary Round - Group A, Croatia - Montenegro, Stadhalle Graz, Graz, Austria, 09.1.2020, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff Premda se još nisu stišali brojni prosvjedi i nezadovoljstvo odlukom Izvršnog odbora Europske rukometne federacije (EHF), da otkažu sva natjecanja osim završnica Lige prvaka u ženskoj i muškoj konkurenciji, čelni ljudi europskog rukometa, već su napravili kalendar nove europske klupske sezone. Kao što je već poznato, europski kupovi doživjet će brojne promjene, i zahtijevat će od klubova iznimna financijska sredstva, ali i igračke snage da sve izdrže. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *