Utorak , 24 studenoga 2020
Home / Naslovna / EHF: Norveška otkazala domaćinstvo Europskog prvenstva

EHF: Norveška otkazala domaćinstvo Europskog prvenstva

Vijesti sa HRS.hr https://hrs.hr/2020/11/16/ehf-norveska-otkazala-domacinstvo-europskog-prvenstva/

Zbog iznimno strogih pravila koja vrijede za pandemiju korona virusa (COVID-19) u Norveškoj, rukometni Savez te zemlje morao je otkazati organizaciju Europskog prvenstva za žene koje se trebalo održati od 3. – 20. prosinca 2020. godine, priopćeno je iz ureda Europske rukometne federacije (EHF-a).

Razgovori EHF-a i norveške zdravstvene službe, odnosno Norveškog rukometnog saveza  bili su vrlo intenzivni posljenjih nekoliko dana. Budući da se nije moglo pronaći rješenje koje bi zadovoljilo sve tri strane, otkazvanje natjecanja u Trondheimu, u kojem su trebale nastupati reprezentacije iz skupine C i D (među njima i Hrvatska), zatim jedna skupina drugog kruga, te finalni dio, moralo je biti otkazano.

Europska rukometna federacija sad će u suradnji s drugim domaćinom Danskom pokušati pronaći rješenje da se Prvenstvo ipak održi. Podsjećamo, Danska je imala u planu organizirati svoj dio natjecanja u Frederikshavenu i Herningu. Prije desetak dana morali su  otkazati susrete skupine A u Frederikshavenu, zbog posebnih korona mjera u tom gradu i sve preselili u Herning. Sada imaju zadaću pronaći novi grad koji bi prihvatio dvije skupine koje su trebale igrati u Norveškoj. Do početka Europskog prvenstva ostala su još samo dva tjedna.

Pročitajte i

1. HRL – Žene: Osim Sesveta, uspješno položeni ispiti domaćina

Vikend nam je donio mnoštvo uzbuđenja u režiji domaćih rukometašica, čiji smo nastavak natjecanja, nakon brojnih COVID-19 odgoda, s nestrpljenjem dočekali. Odigrane su ukupno četiri utakmice 8. kola, jedna se igra večeras, dok su dvije odgođene.  Prve na teren istrčale su rukometašice Lokomotive i 1234 Virovitice. Uvjerljiva pobjeda Lokosica, 42:20 (23:12), dokaz je da su u potpunosti opravdale ulogu favorita.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *