Subota , 17 kolovoz 2019
Home / Novosti / Otkrivena spomen-ploča Iztoku Pucu

Otkrivena spomen-ploča Iztoku Pucu

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je na pročelju sportske dvorane Kutija šibica, a na inicijativu Vijeća slovenske nacionalne manjine Grada Zagreba s Iztokovim sinom Borutom otkrio spomen-ploču velikomu rukometašu Iztoku Pucu.

 

Iztok je simbol rukometa, a prije svega ljudske dobrote i na tome mu velika hvala, izjavio je gradonačelnik Bandić te je dodao kako mu je zadovoljstvo što sudjeluje na svečanosti u čast vrhunskoga i uzornog sportaša, koji je svoje najbolje  rezultate ostvario u Hrvatskoj.

Iako podrijetlo nije odlučujuće, neosporno je da ono sportašu kao i sredini u kojoj djeluje daje prepoznatljivost. Upravo je sa svojom igrom i sportskim životom Iztok Puc to potvrdio, rekao je Darko Šonc, predsjednik Vijeća slovenske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskoga rukometnog saveza je inicijatorima ove akcije zahvalio što su Iztokov lik istaknuli na dvorani u kojoj je dizao ljude na noge, te je pozvao prisutne rukometaše da im on bude primjer u ponašanju prema protivniku i prema vlastitoj ekipi.

Iztok je rođeni Slovenac i jedini je u povijesti rukometa na olimpijadama nastupio za tri reprezentacije i to za jugoslavensku, slovensku te hrvatsku s kojom je u Atlanti osvojio zlato.

Božidar Jović predsjednik Zagrebačkog rukometnog saveza upoznao je Puca još u danima kad je ovaj igrao za banjalučki Borac.
‘U Banjoj Luci je stanovao nedaleko od mene, kad su me priključili prvoj momčadi baš me on gotovo svaki dan vozio na treninge i nazad. Uvijek se kao stariji igrač brinuo za nas mlade… Tako je bilo i kad sam prešao u Zagreb, prvi moj doživljaj Zagreba je da sam otišao na ručak kod njega’, prisjetio se Jović i nastavio:
‘Igrali smo zajedno, bio je istinski rukometni virtuoz koji je praktički u napadu odrađivao pola posla za momčad. Trebao si samo stati i čekati da ti Žoga doda loptu. Jednostavno… Bio je rođeni pobjednik, borac do samoga kraja. Zato će ova spomen ploča puno značiti mlađim generacijama, da upoznaju legende, da se počnu zanimati za njih. Izuzetno mi je drago da je dobio svoje mjesto baš ovdje u Kutiji šibica koja je hram rukometa. Možda i nadležni shvate da treba uložiti da bi naš najtrofejniji sport i u budućnosti mogao stvarati nove osvajače medalja i igrače poput Iztoka Puca’, zaključio je Božidar Jović.

Pročitajte i

Prvi poraz Hrvatske na Svjetskom prvenstvu

Na otvaranju drugog kruga natjecanja, u utakmici s Brazilom naši su igrači doživjeli prvi poraz rezultatom 29-26. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *