Četvrtak , 2 travnja 2020
Home / Kup Hrvatske / Kup Hrvatske: Osmina finala

Kup Hrvatske: Osmina finala

Vijesti sa HRS.hr http://hrs.hr/2020/03/13/kup-hrvatske-osmina-finala/

Dok su trajali dogovori nacionalnih saveza SDUŠ-a i HOO-a o održavnaju natjecanja ili njihovom otkazivanju, neki su naši klubovi bili brži od njih i korona virusa, pa su uspjeli odigrati pet susreta osmine finala hrvatskog rukometnog kupa. Sesvete i Nexe svoj međusobni susret odigrali su prije desetak dana. Većih iznenađenje nije bilo, osim ako to za nekoga nije pobjeda Vidovca nad Čakovcem koji je prošle sezone bio sudionik završnice u Poreču.

Evo rezultata:
SESVETE – NEXE 20:28
ĐAKOVO – SOLIN 31:23
VIDOVEC – ČAKOVEC 30:26
SPAČVA VINKOVCI – GORICA 28:32
OSIJEK -UMAG 28:29
TROGIR – POREČ 25:30
ARENA PULA – PPD ZAGREB (ODG.)

Završnica hrvatskog rukometnog Kupa i ove godine igra se u Poreču, u dvorani Žatika  od 13. do 15. svibnja. Naravno  ukoliko ne bude novih poteškoća s korona virusom i odgodama natjecanja.

Pročitajte i

Odluke IHF-a i EHF-a o odgodi natjecanja

Men’s EHF EURO 2020 Sweden, Austria, Norway - Preliminary Round - Group A, Croatia - Montenegro, Stadhalle Graz, Graz, Austria, 09.1.2020, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff Dragi prijatelji rukometa, premda je prije dva dana Svjetska rukometna federacija nakon razgovora s domaćinima olimpijskih kvalifikacija potvrdila natjecanja u Mađarskoj, Crnoj Gori i Španjolskoj kada su rukometašice u pitanju, odnosno Francuskoj, Njemačkoj i Norveškoj za rukometaše, upravo je stigla obavijest da su sve kvalifikacije otkazane. Što se tiče hrvatskih seniorskih selekcija, odgođene su kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. koje je trebala igrati ženska reprezentacija, odnosno kvalifikacije za Olimpijske igre koje su trebale igrati naši seniori.  Naime, zbog brzog širenja korona virusa, zatvaranja granica mnogih država, strogih zahtjeva i pravila Kriznih stožera u njima, odnosno nemogućnosti da se svim sportašicama i sportašima, službenim osobama i medijskim djelatnicima jamči siguran izlazak iz jednih i ulazak u druge zemlje, ali i zdravlje, Svjetska rukometna federacija (IHF) donijela je odluku da se sve kvalifikacije otkažu. Prema novom planu, ne bude li novih poteškoća s korona virusom (COVID 19) svi olimpijski kvalifikacijski turniri trebali bi se održati u lipnju. Točan datum i raspored, mora se uskladiti sa svim ostalim kontinentalnim federacijama jer svi imaju određene kvalifikacije. EHF konkretno, četiri kola ženskih kvalifikacija za EURO 2020. godine, odnosno muške kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Egiptu 2021. godine. Hvala na razumijevanju!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *