Ponedjeljak , 27 siječanj 2020
Home / EHF kup - Ž / EHF kup (Ž): Podravka Vegeta nositelj skupina na ždrijebu

EHF kup (Ž): Podravka Vegeta nositelj skupina na ždrijebu

Vijesti sa HRS.hr http://hrs.hr/2019/11/19/ehf-kup-z-podravka-vegeta-nositelj-skupina-na-zdrijebu/

Nakon posljednjeg kola Lige prvaka po skupinama i trećeg pretkola EHF kupa poznato je 16 ekipa koje će nastaviti natjecanje u tom Kupu po skupinama. Ždrijeb će se održati u četvrtak 21. studenog u Beču u 11 sati.

Dvanaest klubova koji su prošli čistilište tri kvalifikacijska kola pridružilo se, četvrto plasiranim klubovima Lige prvaka, a to su Podravka Vegeta, MKS Perla Lubin, SG BBM Bietigheim i DHK Banik Most. Ta četiri kluba Lige prvakinja ujedno su smještena u POT, ili šešir broj 1. Branitelj naslova mađarski Siofok KC, za koji nastupaju naše rukometašice Andrea Penezić Kobetić i Katarina Ježić, smješten je u Pot 2. Važno je spomenuti da će se prilikom ždrijeba štititi klubovi iz iste zemlje. Drugim riječima oni se neće moći naći u istoj skupini EHF kupa.

Prvo kolo EHF kupa igra se 04/05. siječnja, a posljednje 08/09. veljače. Inače, ovo je posljednja sezona da EHF kup postoji u ovom formatu. Od sljedeće jeseni on će se transformirati i zvati Europska rukometna liga.

Evo „šešira“ za ždrijeb:

POT 1
PODRAVKA VEGETA, HRV
DHK BANIK MOST, CZE
SG BBM BIETIGHEIM, GER
MKS PERLA LUBIN, POL

POT 2
HERNING-IKAST HANDBAOLD, DEN
ERD, HUN
SIOFOK KC HUNGARY, HUN
KASTAMONU BALADIYESI GSK, TUR

POT 3
THURINGER HC, GER
CSM CORONA BRASOV, ROU
MAGURA CISNADIE, ROU
HANDBALL CLUB LADA, RUS

POT 4
KOBENHAVN HANDBALL, DEN
ODENSE HANDBOLD, DEN
DVSC SCHEFLLER, HUN
STORHAMAR HANDBALL ELITE, NOR

Pročitajte i

Večer rukometa 2019. godine

U sjajnoj atmosferi prepune dvorane Heart zagrebačkog restorana Lido, održana je Večer rukometa. Uz brojne goste iz sportskog, političkog i javnog života svečanosti je prisustvovala i kompletna hrvatska muška rukometna reprezentacija na čelu s izbornikom Linom Červarom. Laureati su Ivana Kapitanović, Igor Karačić, Lino Červar, Matija Gubica i Boris Milošević.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *