Ponedjeljak , 27 siječanj 2020
Home / Naslovna / Dan rukometa: Novi minimalan poraz Hrvatske

Dan rukometa: Novi minimalan poraz Hrvatske

Vijesti sa HRS.hr http://hrs.hr/2019/10/26/dan-rukometa-novi-minimalan-porz-hrvatske/
Croatia – Germany, friendly match, Arena Zagreb, Zagreb Croatia, 23.10.2019, Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

U uzvratnom prijateljskom susretu u Hannoveru hrvatska muška rukometna reprezentacija poražena je od Njemačke 24:23.

U prepunoj TUI Areni, i veličanstvenoj atmosferi kakvu valjda samo Nijemci mogu napraviti u rukometu, a to znači deset tisuća gledatelja vidjeli smo sjajan susret. Izbornik Lino Červar je napravio tri promjene u ekipi u odnosu na zagrebački ogled. Umjesto Zlatka Horvata, Kristijana Bećirija i Marina Jelinića, u Hannover je doveo Frana Miletu, Marina Marića i Lovru Mihića.

Krenuo je hrvatski izbornik s obranom, 6-0, pa to povremeno pretvarao u 5+1 (David Mandić) i tako malo zbunjivao domaćina. Povela je Njemačka s 2:0. Prvi pogodak naša reprezentacija postigla je nakon četiri minute, a zabio je ja Marko Mamić. Petnaestak minuta igrali smo s istom postavom, a to znači bez izmjena obrana – napad. Sredinom prvoga dijela ulaze Domagoj Duvnjak, Fran Mileta, pa Marino Marić. I tu lagano počinje preokret. Njemačka je do tog trenutka stalno imala prednost od pogotka ili dva. Ali naši su ih relativno lagano stizali, stalno prijetili, i nisu dopustili da ta razlika bude veća. Nakon 6:6, 7:7, što je bilo četvrto izjednačenje i Hrvatska ima priliku za prvo vodstvo. Ali ga ne koristi. Konačno se to ostvaruje u 22-oj nakon brze kontre i prvog pogotka debitanta u seniorskoj reprezentaciji Frana Milete (8:9). U tim trenucima, sve nam prolazi u napadu i Hrvatska u 29-oj ima tri pogotka prednosti (9:12). Na predah ipak idemo s dva pogotka razlike, zahvaljujući pogotku Luke Cindrića u posljednjim sekundama prvoga dijela (11:13).

Izmiješao je postavu hrvatski izbornik i na početku drugoga dijela. Ušli su Domagoj Pavlović i novi debitant u A vrsti Ivan Martinović, pa Lovro Mihić. Malo smo izgubili konce igre. Nakon nepune četiri minute Njemačka serijom 3:1, stiže do izjednačenja 14:14, pa je hrvatska klupa prisiljena tražiti minutu predaha. Malo kasnije prednost seli na njihovu stranu. U 40-oj  Njemačka prvi put ima tri pogotka prednosti i to polako postaje zabrinjavajuće. Tim prije što su se naši igrači, ali i klupa sa silnim raspravama sa slabim austrijskim sucima. Najveća prednost domaćina bila je plus četiri u 43-oj minuti (19:15). Kada su se konačno smirili stigla je serija 3:0 za Hrvatsku i opet smo tu na samo pogodak zaostatka 19:18. Nakon toga igra se pogodak za pogodak. Pitanje je tko će prvi popustiti, kome će pasti koncentracija. Šest minuta do kraja opet stižemo do izjednačenja 22:22. Imali smo dva napada za vodstvo, ali ih ponovno nismo iskoristili. I Njemačka je spremno prihvatila naše poklone. Povela je 23:22. Ipak Luka Stepančić je na ulasku u posljednju minutu zabio za novo izjednačenje 23:23. 45 sekundi do kraja Christian Prokop koristi posljednju minutu predaha. Kai Hafner prolazi i brzo zabija. Hrvatska ima napad za izjednačenje. Luka Cindrić u posljednjim sekundama  skače na dvojicu u njemačkoj obrani i osigurava nam sedam metara. Vlado Matanović, to nažalost ne uspijeva pretvoriti u izjednačenje, Dario Quenstedt branji njegov udarac i Njemačka je ponovno s minimalnom prednošću dobila Hrvatsku 24:23.

S pet pogodaka prvi strijelac Hrvatske bio je Luka Stepančić. Kod domaćina najefikasniji slavljenik Uwe Gensheimer koji je danas proslavio 33. rođendan.

Pročitajte i

Večer rukometa 2019. godine

U sjajnoj atmosferi prepune dvorane Heart zagrebačkog restorana Lido, održana je Večer rukometa. Uz brojne goste iz sportskog, političkog i javnog života svečanosti je prisustvovala i kompletna hrvatska muška rukometna reprezentacija na čelu s izbornikom Linom Červarom. Laureati su Ivana Kapitanović, Igor Karačić, Lino Červar, Matija Gubica i Boris Milošević.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *