Četvrtak , 4 ožujka 2021
Home / Naslovna / Izbornik Lino Červar i reprezentativci posjetili Dječju bolnicu u Klaićevoj

Izbornik Lino Červar i reprezentativci posjetili Dječju bolnicu u Klaićevoj

Zagreb, 16. listopada 2018. – INA nastavlja dugogodišnji projekt pomaganja hrvatskim bolnicama i to donacijom Klinici za dječje bolesti Zagreb. Niko Dalić, član Uprave Ine, danas je svečano uručio ček od 100.000 kuna prof.dr.sc. Goranu Roiću, ravnatelju bolnice, a sredstva će biti iskorištena za uređenje dnevne bolnice za dječju i adolescentsku psihijatriju. INA je kroz 10 godina za razvoj i opremanje hrvatskih bolnica donirala više od 5 milijuna kuna, a samo ove godine donira 800.000 kuna za osam zdravstvenih ustanova. Male pacijente su u obilasku Odjela ortopedije i abdominalne kirurgije razveselili i atletičarka Sandra Perković, izbornik rukometne reprezentacije Lino Červar te igrači Zlatko Horvat, David Mandić i Marin Šipić koji su im podijelili prigodne poklone.

Niko Dalić, član Uprave Ine, ovom je prilikom izjavio: „Kontinuirano ulažemo u unaprjeđenje našeg poslovanja kako bismo posljedično imali prilike pomoći i našim sugrađanima. Projekt donacije hrvatskim bolnicama najbolji je primjer toga, a drago mi je da ponovno surađujemo i s Klinikom za dječje bolesti Zagreb. Ponosan sam da smo do sada ovoj bolnici donirali oko 700.000 kuna te tako doprinijeli u nabavi potrebne opreme i liječenju najmanjih pacijenata.“

Ravnatelj bolnice Goran Roić izjavio je: „Donacija Ine Klinici za dječje bolesti Zagreb ovoga će puta biti usmjerena uređenju i opremanju dnevne bolnice za dječju i adolescentsku psihijatriju, s ciljem unaprjeđenja skrbi za mentalno zdravlje prvenstveno kronično bolesne i dugotrajno hospitalizirane djece. Otvaranje Dnevne bolnice u KDBZ podiže kvalitetu zdravstvene skrbi unutar dječje i adolescentne psihijatrije, povećava broj pacijenata te značajno proširuje i unaprjeđuje dijagnostičke i terapijske mogućnosti u zaštiti mentalnog zdravlja djece.“

„Često čujem ljude kako kažu da nema empatije i osjećaja pomoći. A to nije tako, što dokazuje ovaj Inin potez koji je vrijedan svakog divljenja i riječi hvale. Nadam se da će ova gesta našeg rukometnog partnera biti putokaz i za sve druge koji mogu i žele pomoći našoj djeci. Pomagati drugima, a posebno djeci zadaća je svih nas. Stoga s velikim ponosom mogu istaknuti kako je Hrvatskom rukometnom savezu i pojedinim igračima muške seniorske reprezentacije veliko zadovoljstvo i sreća što su imali priliku za sudjelovanje u ovoj hvalevrijednoj akciji te se nadamo se ćemo moći uljepšati vrijeme provedeno u bolnici s mališanima i sljedeći puta,” zaključio je izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije, Lino Červar.

Briga o mentalnom zdravlju djece i adolescenata neizostavan je dio holističkog-cjelovitog pristupa u zdravstvenoj skrbi i liječenju djece koji se provodi i promiče u Klinici za dječje bolesti Zagreb. Nakon što su 2018. preuredili prostore Poliklinike za dječju i adolescentnu psihijatriju Klinike za pedijatriju, započeli su proširenje djelatnosti i pokretanje Dnevne bolnice te će se donirana sredstva uložiti u osiguranje tehnoloških uvjeta za provođenje specifičnih aktivnosti u programu za zaštitu mentalnog zdravlja kronično bolesne i dugotrajno hospitalizirane djece.

Pročitajte i

1. HRL – Žene: Podravka i Osijek s novim trenerima po nove bodove

Za najbolje ženske rukometne klubove nema predaha. Nakon utakmica osmine finala Kupa tijekom tjedna, vikend im donosi susrete 16. kola prve hrvatske lige. Nekoliko njih privlači posebnu pažnju. Podravka Vegeta će bez svog omiljenog trenera, prerano preminulog Zlata Saračevića u goste Sesvetama. Ekipu do kraja sezone preuzima njegov pomoćnik Antonio Pranjić. Lokomotiva testira snagu Dugog Sela 55 koje je u odličnom ritmu i već je četiri kola bez poraza.