Monday , 22 July 2024
Home / EHF Liga prvaka / Liga prvaka: Težak poraz PPD Zagreba
VELUX Champions League Season 2019/20 Round 1 HC PPD Zagreb - HC Paris Saint Germain 14.09.2019. Arena Zagreb, Zagreb, Croatia

Liga prvaka: Težak poraz PPD Zagreba

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su od Barcelone 19:36 u trećem kolu Lige prvaka. To je  Zagrebašima ujedno i treći poraz za redom u tom natjecanju.

S novim trenerom Veselinom Vujovićem, koji je momčad preuzeo u ponedjeljak, i bez tri jako bitna igrača nastupio je PPD Zagreb. Naime, zbog ozljeda u Zadru nisu bili Matej Ašanin i Kristijan Bećiri, a jedan susret kazne zbog crvenog kartona u prošlom kolu morao je odraditi David Mandić. Barcelona je pak u dvoranu košarkaškog velikana Krešimira Ćosića došla bez Luke Cindrića kojeg je mučilo grlo.

U neobičnom otvaranju susreta od prvih šest pogodaka 2:4, četiri su pala sa sedam metara s tim da je Zlatko Horvat još jedan propustio realizirati. Nakon što je Barca odjurila na 2:6 u 8-oj minuti susreta Zagrebov strateg je zatražio minutu predaha. Pokretljiva i na nogama brza Barcina obrana kažnjavala je svaku pogrešku Zagrebaša. Od drugog izjednačenja na utakmici 2:2, europski rekorder po broju naslova imao je seriju od sedam pogodaka za redom i već nakon 12. minuta igre praktički riješio ne samo prvo poluvrijeme nego i cijeli susret. Zanimljivo, do polovice igre u prvom poluvremenu samo su dva igrača Zagreba bila među strijelcima – Zlatko Horvat i Marin Šipić. Onda su im se do kraja još priključili Damir Bićanić i Aleksander Špende. Kod Barcelone je u tom razdoblju devet igrača bilo među strijelcima. Najveća prednost španjolskog prvaka u prvom dijelu bila je plus 12, a ostvarena je u 28-oj minuti. Toliko je bilo i na predahu (9:21).

Nije Barcelona ni za milimetar spustila gas u nastavku. Već u 35-oj bilo je 15 pogodaka viška na njezinoj strani. Zagreb se silno mučio u napadu. Sve što je pokušao novi trener zagrebačke momčadi, Barcelona je lako rješavala, blokom i obranama Pereza de Vargasa. S tim da su veći dio drugog poluvremena na klupi proveli Aron Palmarsson i Lasse Andresson. Impresivna je bila lakoća s kojom je igrala i zabijala Barcelona. Plinari su u prvom poluvremenu zabili devet u drugom deset pogodaka. U tri susreta Lige prvaka ove sezone to je najmanje. Četiri igrača hrvatskog prvaka zabila su po tri pogotka –  Zlatko Horvat, Aleksander Špende, Marin Šipić i Darko Stojnić. Kod Barce najefikasniji Gomez Abello s osam pogodaka. Ali prvo ime susreta je ipak fantastični Perez de Vargas s 18 obrana.

Pročitajte i

JANAF HRS Kamp: Ivan Čupić posjetio rukometaše u Umagu

Vijesti sa HRS.hr https://hrs.hr/2024/07/01/janaf-hrs-kamp-ivan-cupic-posjetio-rukometase-u-kampu-u-umagu/ Vrijeme leti kad se odlično zabavljaš, a nama je proletio već …