Tuesday , 19 March 2024
Home / EHF Liga prvaka / Liga prvaka: Prihvatljiv poraz PPD Zagreba
VELUX Champions League Season 2019/20 Round 1 HC PPD Zagreb - HC Paris Saint Germain 14.09.2019. Arena Zagreb, Zagreb, Croatia

Liga prvaka: Prihvatljiv poraz PPD Zagreba

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u prvom kolu Lige prvaka. U zagrebačkoj Areni najskuplja momčad svijeta PSG pobijedila je hrvatskog prvaka 29:37.

Bez Kristijana Bećirija i Luke Mrakovčića koji su ozlijeđeni, PPD Zagreb je morao igrati na otvaranju nove sezone Lige prvaka. Branko Tamše je tako počeo s postavom Matej Ašanin na vratima, David Mandić i Josip Božić – Pavletić na krilima, Marin Šipić na crti, te na vanjskim pozicijama Damir Bićanić, Aleks Vlah i Josip Vekić. Gosti su vrlo sigurno ušli u susret. Od 0:2, do 1:4 trebalo ima je manje od sedam minuta. Zagrebaši su jako pripomogli takvom rezultatu cijelim nizom tehničkih pogrešaka i promašenim sedmercem odmah u prvom napadu. Zbog toga je trener zagrebačkog sastava bio prisiljen tražiti minutu predaha nakon samo osam i pol minuta igre. Koliko je PSG moćan može potvrditi podatak da je u tim trenucima na klupi bio bratski dvojac Nikola i Luka Karabatić te Mikkel Hansen. Uporan je bio Zagreb. Stalno je lovio prednost pariške momčadi. U jednom trenutku stigao je na minus dva 7:9, ali je onda PSG odgovorio s dvije brze kontre i sve je opet sjelo na mjesto kako su oni željeli. U seriji pogodak za pogodak igralo se gotovo 15. minuta. Na predah je tako sastav koji vodi Raul Gonzalez otišao s prednošću 15:19, što je bila i najčešća prednost u prvom poluvremenu.

U nastavku plinari brzo zabijaju dva pogotka i podižu atmosferu na tribinama. Mijenjaju obranu pa je David Mandić isturen naprijed u postavi 5-1. I dobro to izgleda. Ali agresivnost ima i svoju cijenu pa je Zagreb plaća s dva isključenja što iskusna momčad poput PSG vješto koristi. U 45-oj tako bježe na plus šest 22:28, što je do tog trenutka bila i najveća prednost. Zagrebov trener minutom predaha pokušava probuditi svoju momčad i prekinuti niz PSG od četiri pogotka za redom. Silno se trudio Zagreb da drži korak s pariškom momčadi, ali to nije bilo ni malo lako. Tko god je ušao s njihove klupe donio je novu vrijednost u igri. Stoga je konačnih 29:37, sasvim podnošljiv poraz. U redovima hrvatskog prvaka sjajni najstariji Damir Bićanić šest pogodaka od šest pokušaja, samo malo slabiji Zlatko Horvat šest pogodaka iz devet udaraca. Pri tome je Zagrebov kapetan igrao više na poziciji desnog vanjskog nego na krilu. Kod PSG najefikasniji Kamil Syprzak sa sedam pogodaka.

LIGA PRVAKA – SKUPINA A 1. KOLO
PPD ZAGREB – PSG  29:37
MOL PICK SZEGED – BARCELONA 31:28

15.09. 2019
17:00  CELJE P. LAŠKO – FLENSBURG
19:00 ELEVRUM – AALBORG

Bio je to inače deveti susret PPD Zagreba i PSG u Ligi prvaka i sedma pobjeda Parižana.

Pročitajte i

SEHA – Gazprom liga: Oslabljeni Zagreb s novim porazom

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u zaostalom susretu 2.kola, skupine B, SEHA – Gazprom lige …