Friday , 19 April 2024
Home / Naslovna / Redovita sjednica Upravnog odbora HRS-a: Dvije godine bez članarina i kotizacija kao ruka pomoći klubovima

Redovita sjednica Upravnog odbora HRS-a: Dvije godine bez članarina i kotizacija kao ruka pomoći klubovima

Iz iznimno bogatog dnevnog reda redovite sjednice Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza, koja je održana u Zagrebu, 8. srpnja 2019., najvažnije odluke svakako su one da se klubovi oslobode plaćanja članarine i kotizacije za natjecanje sljedeće dvije godine, odnosno izbor tri dopredsjednika HRS-a.  

S obzirom na sve težu financijsku situaciju klubova, skupa putovanja i opremu, HRS je prema najavi koju je predsjednik Tomislav Grahovac dao na Izbornoj skupštini sredinom travnja u Zadru, odlučio osloboditi klubove članarina i kotizacija za sve lige koje vodi HRS, odnosno klubove Premijer lige, Prve ženske lige, Prve muške lige, sve Druge lige rukometašica i rukometaša, Prve kadetske i mlađe kadetske lige djevojčica i dječaka te liga djevojčica A. Iznosi članarina i kotizacija za sve ostale lige koje klubovi moraju platiti ostaju isti.

TOMISLAV GRAHOVAC predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza:
„Naš je cilj da svi klubovi koji počnu i završe natjecanje, a ne da nam se događa da netko odustane na pola sezone. Svjesni smo teškoća u kojima se klubovi nalaze. Mi ćemo u HRS-u pronaći način da manjak novca koji je trebao doći od kotizacija u blagajnu Saveza uštedimo na drugim mjestima i  održimo visoki nivo praćenja natjecanja kao i do sada. To je jako veliki i ozbiljan izdatak za Savez, ali drugog rješenja jednostavno nema. Ligaška natjecanja su nam najvažnija, jer bez njih nema razvoja, posebno mladih igrača i rukometa u cjelini“.

Upravni odbor je izabrao i tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza. Te će važne funkcije ubuduće obavljati Boris Mesarić, Dragan Kovačević i Zoran Gobac.

Istodobno je usvojen kalendar natjecanja za sljedeću sezonu. Prva ženska liga tako počinje 14./15. rujna. Tjedan dana kasnije starta Premijer liga. Prva liga rukometaša u skupini Sjever počinje 14./15. rujna, a u skupini Jug 28./29. rujna. Uz ostale brojne akte i dokumente, usvojene  su i propozicije natjecanja, odluka o povjerenicima/voditeljima natjecanja, liste sudaca i nadzornika, njihove pristojbe.

Upravni odbor također je  donio odluku o prijelaznom roku u natjecateljskoj sezoni 2019/2020 koji traje od 1. srpnja 2019. godine do 29.veljače 2020. godine, što je u skladu s propisima EHF-a.

Pročitajte i

SEHA – Gazprom liga: Oslabljeni Zagreb s novim porazom

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u zaostalom susretu 2.kola, skupine B, SEHA – Gazprom lige …