Ponedjeljak , 14 lipnja 2021
Home / Naslovna / Započeo je završni turnus Kampa HRS-a za djevojke

Započeo je završni turnus Kampa HRS-a za djevojke

Započeo je posljednji turnus kampa HRS-a za djevojke koji će se održavati od 4. do 10. srpnja u Zadru. Ukupno se prijavilo 130 djevojaka koje smo podijelili u osam grupa i s kojima će raditi treneri/trenerice: Đurđica Zečević, Jasna Kozjak, Branko Šebek, Mirko Bašić, Vladimir Gašparac, Suzana Ćoko Vulikić, Zorica Samardžija i Andrea Mikulić. Stručna voditeljica kampa je dr. sc. Lidija Bojić-Ćaćić.

S vratarkama će individualno raditi trener Hrvoje Turković. Treninzi se realiziraju u dvije sportske dvorane: Mocire i Bili Brig. Medicinsku službu u kampu čine dr. Boris Peršić i fizioterapeut hrvatske seniorske reprezentacije Damir Kajba, a tehnički suradnici su Davor Lamza i Davor Bojić.

Svaka grupa imati će dva treninga dnevno te će se u pauzama između treninga naše igračice kupati i družiti s ostalim djevojkama iz grupa. Svi treninzi prilagoditi će se tehničkim znanjima našim igračica te će se raditi: osnovne tehnike kretanja prema vratima, osnovni stav u napadu, dodavanja jačom i slabijom rukom, tehnika križanja na vanjskim pozicijama, osnovne varke s loptom, različiti šutevi s tla, igra 2:2, 3:3: 4:4 te u završna dva dana organizirati će se turnir i igranje između grupa.

Pročitajte i

SEHA – Gazprom liga: Peti poraz Nexe-a

Rukometaši Nexea doživjeli su i peti poraz u SEHA - Gazprom ligi. U 7. kolu Tatran je u Prešovu pobijedio hrvatskog doprvaka 24:22 i ostao na trećem mjestu skupine A. Sastav koji vodi vrlo uspješno nekadašnji hrvatski izbornik Slavko Goluža, znatno bolje i kvalitetnije ušao je u susret. Vrlo brzo stvorili su prednost od tri pogotka 4:1, pa onda to digli na četiri kod rezultata 6:2, da bi konačno u 14-oj minuti imali i plus pet 11:6. U tim trenucima na vrata Nexea dolazi Moreno Car i s nekoliko uzastopnih obrana lagano pokreće svoju momčad. Nexe najprije radi seriju 0:3, pa onda 1:5, i u samo osam minuta kvalitetne igre dolazi do minimalnog zaostatka. Nakon što je Oliver Rabek pogodio vratnicu i propustio priliku da Tatran odvede na dva razlike u posljednjoj minuti prvoga dijela, Marin Greganić ima čistu priliku za izjednačenje, ali je ne koristi, i na poluvremenu je rezultat 14:13.