Friday , 29 March 2024
Home / Naslovna / Pobjede Zagreba i Nexea, Spačva iznenadila Dubravu

Pobjede Zagreba i Nexea, Spačva iznenadila Dubravu

U šestom kolu Lige za prvaka dva vodeća sastava, PPD Zagreb i Nexe, zabilježili su lagane pobjede, dok je s druge strane Spačva iznenadila Dubravu te time upisala drugu pobjedu za redom.

Nakon slavlja protiv Umaga prošloga vikenda, vinkovački sastav pobijedio je i Dubravu te se s četiri boda uključio u borbu za treće mjesto. Domaćin je vodio od početka do kraja i sasvim zasluženo slavio protiv sastava Vlade Šole. Spačva je Dubravu pobijedila i u prvom dijelu sezone i to na njezinom terenu 32:28. Samo šest obrana imali su gostujući vratari, za razliku od domaćih koji su skupili 11. Borna Mažurana imao je savršen dan, devet pogodaka iz devet udaraca. Kod gostiju nešto bolji od ostalih bio je Luka Vinković sa sedam pogodaka.

Nexe je s lakoćom dobio Umag i ostao na drugom mjestu s dva boda zaostatka za Zagrebom. Ohrabren povratkom Tomislava Severca, Umag je držao priključak samo desetak minuta. Prvu osjetniju prednost Nexe pravi u 20. minuti kada bježi na +5 (12:7), a na predahu imaju jedan više. U nastavku su se domaćini razmahali do kraja i pogađali sa svih pozicija. Najveća prednost bila je +11 (31:20) u 49. minuti. Do kraja je svaki sastav zabio po pet pogodaka za konačnih 36:25. Čak 13 igrača Nexea upisalo se među strijelce, a najviše je imao Saša Barišić Jaman koji je zabio osam. Kod Umaga očekivano Tomislav Severac sa šest pogodaka.

PPD Zagreb je u Poreču već u startu dao do znanja domaćinu da je došao po nove bodove. Osim početnih 1:0 i 2:1, domaći sastav više u ni jednome trenutku nije bio u prednosti. Zagreb je na +5 (10:5) pobjegao već u desetoj minuti. Koliko je moćna bila njegova obrana najbolje potvrđuje podatak da je u prvom dijelu Zagreb primio samo devet pogodaka. U nastavku Zagrebaši bježe na deset pogodaka razlike, a nešto kasnije imaju i +11, što je ponovljeno i u 57. minuti. Susret ipak završava s 10 pogodaka prednosti za Zagreb 33:22. Premda je Branko Tamše dao priliku i onima koji su manje igrali u posljednje vrijeme, Poreč nije mogao do podnošljivog poraza. S osam pogodaka Ivan Sršen je prvi u redovima vodećeg sastava lige, dok je kod domaćina prvi strijelac bio Tim Thoss s pet postignutih pogodaka.

LIGA ZA PRVAKA – 6 . KOLO:

SPAČVA VINKOVCI – DUBRAVA 35:32
NEXE – UMAG 36:25
POREČ – PPD ZAGREB 22:33

Pročitajte i

SEHA – Gazprom liga: Oslabljeni Zagreb s novim porazom

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u zaostalom susretu 2.kola, skupine B, SEHA – Gazprom lige …