Friday , 29 March 2024
Home / Naslovna / Dubrovnik i Bjelovar novi članovi Premijer lige

Dubrovnik i Bjelovar novi članovi Premijer lige

Od sljedeće sezone, rukometaši Bjelovara i Dubrovnika, novi su članovi Premijer lige. Bjelovarci su to ostvarili prošloga vikenda pobjedom nad Maksimir Pastelom 32:25, dok je Dubrovnik tri dana poslije slavio nad Splitom 32:22.

Europski prvak iz 1972. godine,  višestruki prvak i osvajač Kupa bivše države, dva kola prije kraja ima četiri boda više od KTC-a i bolji međusobni odnos pa može slaviti povratak u elitni razred hrvatskog rukometa. Sastav koji je ove sezone uspješno vodio Hrvoje Privšek u 24. kola 1. HRL Sjever, doživio je samo dva poraza. U  proljetnom dijelu bili su gotovo savršeni i samo je Moslavina izvukla bod.  Povratak Bjelovara u Premijer ligu, razveselila je mnoge u Hrvatskoj jer je Bjelovar rukometni grad s velikom tradicijom i sjajnom publikom te je mnogo dao hrvatskom rukometu.

Dubrovnik je s druge strane, prvi puta u povijesti izborio ulazak u Premijer ligu. Osnovan 1974. godine pod imenom Omladinski rukometni klub Dubrovnik, a njegovo puno ime danas je Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik. U žestokoj konkurenciji Mornar – Crikvenice, Karlovca i Ribola Kaštele, sastav s juga Hrvatske u grad od sljedeće jeseni dovodi Dubravu, Poreč i Umag, a možda i Nexe te PPD Zagreb. Silvijo Ivandija preuzeo je momčad prošloga ljeta i u 20. kola ostvario 16 pobjeda i jedan remi.

 

Pročitajte i

SEHA – Gazprom liga: Oslabljeni Zagreb s novim porazom

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u zaostalom susretu 2.kola, skupine B, SEHA – Gazprom lige …