Friday , 26 April 2024
Home / EHF Kup / Zagreb i Nexe domaćini euro vikenda
Velux EHF Champions League 2018/19, HC PPD Zagreb vs Skjern Handbold in Arena, Zagreb, Zagreb 10.02.2019. Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Zagreb i Nexe domaćini euro vikenda

Nakon dvije pobjede na početku natjecanja i prvog mjesta u skupini, rukometaši Nexea u subotu, 23. veljače dočekuju Eurofarm Rabotnik, posljednju momčad na tablici skupine B EHF Kupa koju je preuzeo nakon poraza od Hannovera nekadašnji sjajni makedonski reprezentativac, Stevče Alušovski. 

„Rabotnik je odigrao jako dobro u prvoj utakmici protiv Hannovera. U drugoj pred domaćom publikom su očigledno malo pali pod pritiskom da pobjede kod kuće što je na kraju rezultiralo visokim porazom koji mislim da nije realan. Oni mogu odigrati jako dobro šest nula u defanzivnom dijelu i tu su nezgodni. U napadu imaju nekoliko pojedinaca na koje moramo obratiti dobro pažnju kako nam ne bi napravili problema. Mislim da mi s jednim pravim pristupom, ozbiljnošću i koncentracijom bi trebali utakmicu riješiti u našu korist. Očekujemo da će nas publika popratiti kao i na prijašnjim utakmicama, a sigurno je da imamo što i za pokazati te moram iskazati kako su o dečki jako zadovoljni što se tiče posječenosti utakmica jer im i to puno znači,” rekao je Hrvoje Horvat, trener RK Nexea uoči utakmice s Rabotnikom.

S druge strane, rukometaši RK Zagreba ugostiti će prvaka Bundeslige – SG Flensburg Handewitt u sklopu 13. kola EHF Lige prvaka. Nakon što je Zagreb ostvario jednu od značajnijih pobjeda ove sezone gostujući kod Flensburga, u nedjelju, 24. veljače na rasporedu je uzvratna utakmica.

„Stiže nam Flensburg i to, prema informacijama koje imamo, stižu u kompletnom sastavu. Dolazi čak i Jim Gottfridsson koji je donedavno bio ozlijeđen. Svi znamo da su ovaj tjedan imali slobodno što se tiče Bundeslige, pa su se pripremali isključivo za nas. I njima j e ta utakmica, kao i nama, vrlo bitna za plasman u grupi. Pričamo o ekipi koja sve pozicije ima posložene kako treba, ekipi koja je ovo sezone Ligu prvaka možda odigrala malo slabije, ali su zato Bundesligu odradili bez greške gdje imaju stopostotni učinak. Ali mi imamo svoje zadaće koje radimo i sigurni smo da ćemo se na teren postaviti kako treba i nadam se da će se igrači na utakmicu svaku sekundu boriti kako treba. Čuo sam da će biti i puno ljudi, što me raduje jer svaki njihov glas nama pun znači, pogotovo igračima. Moja je želja povežemo što više dobrih minuta u svim segmentima rukometne igre, da napravimo ono što treniramo i onda možemo i doći do pozitivnog rezultata, što i je naš imperativ. Ipak, s istim tim imperativom dolazi i Flensburg, ali mi igramo doma i moramo ići maksimalno, pa se nadam pobjedi,” izjavio je uoči utakmice s Flensburgom Branko Tamše, trener RK Zagreba.

Pročitajte i

SEHA – Gazprom liga: Oslabljeni Zagreb s novim porazom

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u zaostalom susretu 2.kola, skupine B, SEHA – Gazprom lige …