Friday , 19 April 2024
Home / Novosti / Uspjeh RK Maksimir Pastela na turniru u Rovinju

Uspjeh RK Maksimir Pastela na turniru u Rovinju

Ekipa 2004/2005 nastupila je sa dvije ekipe na turniru u Rovinju. Jedna ekipa je ostvarila pobjedu i minimalan poraz u skupini, te se plasirala u 1/4 finale, gdje smo pobijedili domaćina turnira, ekipu Rovinja. U 1/2 bolja od nas bila je ekipa MP1, dok smo u utakmici za 3.mjesto u napetoj i borbenoj utakmici pobijedili ekipu ZG Dubrave.

 

Druga ekipa je ostvarila sve 3 pobjede u skupini i kao prva kvalificirala se u 1/4 finale turnira. U 1/4 finalu bili smo bolji od ekipe Trsta, da bi u 1/2 finalu bili bolji od ekipe MP2. Finale smo igrali protiv odlične ekipe Gorenje Velenja, ali odličnom igrom u obrani i napadu odnosimo pobjedu i osvajamo 1.mjesto na turniru.

Ovom prilikom treba čestitati dječacima na prikazanoj igri u ova 4 dana, pokazali su kako se bori za svoj klub, svoje suigrače i kako se krvari za svaku loptu na terenu, a tu pogotovo treba pohvaliti dječake iz ekipe MP2. Dječaci su pokazali da se sav trud koji su davali na treninzima zadnjih par mjeseci, polako počinje isplaćivati i da je to jedini i pravi način, kako se može i mora nastaviti.

Ekipa 2000/2001 nastupila je na međunarodnom turniru u Rovinju i u konkurenciji šesnaest klubova zauzela drugo mjesto. Turnir otvaramo smješteni u grupu D zajedno sa ekipama Samobora. Linza i Brescie. U grupi ostvarujemo dvije uvjerljive pobjede te jedan neriješeni rezultat s ekipom Linza čime završavamo prvi u skupini. U četvrtfinalu pobjeđujemo Medveščak, a u polufinalu Zg Dubravu te finale igramo s ekipom domaćina Rovinjom. U vrlo napetoj i zanimljivoj utakmici rezultat na kraju iznosi 17:17 te se pristupa se izvođenju sedmeraca gdje je domaćin bio spretniji i osvaja turnir.

Uz dobar rezultat na turniru osvojili smo i pojedinačne nagrade. Borna Kolić je najbolji golman, a Bruno Sudarević najbolji strijelac turnira. Čestitke Bruni i Borni na pojedinačnim nagradama kao i ekipi na ponašanju tijekom turnira, prezentiranoj igri i ostvarenom rezultatu.

Mladji kadeti 2002/03 u Rovinju su nastupili sa 2 ekipe u jakoj konkurenciji 20 klubova. Prva ekipa je u skupini zauzela 1. mjesto sa svim pobjedama, te je u polufinalu doživjela poraz od RK Sisak. U utakmici za treće mjesto pobijedili smo jaku ekipu Eles iz Madjarske. Dečki su pokazali pravi karakter, te poslije tijesnog i nes(p)retnog poraza od Siska skupili su glave i odigrali još jednu odličnu utakmicu u borbi za broncu.

Druga ekipa zauzela je 2. mjesto u skupini nakon 2 pobjede i 1 poraza od ekipe Elesa, te su u razigravanju od 5-8 mjesta nažalost izgubili još dvije utakmice od trenutno boljih ekipa RK Prvi As i RK Borac Banja Luka, pa smo u konačnici zauzeli 8. mjesto. Dečki su odigrali turnir na gornjoj granici svojih mogućnosti i na tome im treba čestitati.

Ekipa 2006./2007 godište nastupila je u konkurenciji 5 ekipa. Turnir smo otvorili porazom od Gorenja Velenja, što je ujedno i jedini poraz na turniru. Kasnije smo pobjeđivali redom ZG Dubravu, Rovinj i Poreč. Skupinu smo završili kao drugoplasirani što nam je donijelo polufinale sa ZG Dubravom. Nakon prvog poluvremena u kojem nismo uspjeli savladati protivničkog golmana, rezultat je bio 2:2, u drugom poluvremenu igramo fantastičnu obranu i pobjeđujemo utakmicu 12:3. Finale nam je donijelo ponovni susret s Gorenjem Velenjem u kojem smo ispravili greške iz prve utakmice i nadigrali protivnika u svakom segmentu igre. Odlična nagrada dečkima za dobre treninge u zadnja 3 mjeseca.

Pročitajte i

SEHA – Gazprom liga: Oslabljeni Zagreb s novim porazom

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u zaostalom susretu 2.kola, skupine B, SEHA – Gazprom lige …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *