Nedjelja , 7 lipnja 2020
Home / Novosti / HRVATSKI RUKOMETAŠI SREBRNI NA ‘TURNIRU NACIJA’ U PORTUGALU

HRVATSKI RUKOMETAŠI SREBRNI NA ‘TURNIRU NACIJA’ U PORTUGALU

Doček naših reprezentativaca u kolicima danas u Zračnoj luci Zagreb

Iznimna nam je čast upravo na današnji dan – Svjetski dan osoba s invaliditetom obavijestiti Vas kako je Hrvatska rukometna reprezentacija u kolicima osvojila srebrnu medalju na Turniru nacija u  portugalskom gradu Leirii.

Doček srebrnih rukometaša bit će danas u Zračnoj Luci Zagreb – Franjo Tuđman u 17sati , nakon čega će prisustvovati svečanom prijemu u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u čast Svjetskom danu osoba s invaliditetom.

Na ovom službenom EHF turniru sudjelovale su  četiri reprezentacije; uz našu tu su bile i reprezentacije  Portugala te Mađarske  i Nizozemske.

Bio je to prvi nastup Hrvatske rukometne reprezentacije u kolicima na međunarodnom ‘Turniru nacija’, a ovaj povijesni rezultat tek je poticaj za daljnja ostvarenja.

Pobjedu na turniru ostvarila je reprezentacija Portugala, koja već šest godina igra rukomet u kolicima. Treće je mjesto izborila reprezentacija Nizozemske, a četvrti su bili Mađari.

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju  u kolicima čine:

 Stjepan Pavlović, Zdenko Matić, Ivica Vujica, Ademir Demirović, Matija Tenšić, Ante Rubeša, Filip Jadrijev , Lukrecija Tomušić, Nikola Bistrović, Ante Štimac ( kapetan) Nirvana Moschella.

 Stručni stožer: Kazimir Ilijaš, Ivan Dragić, Davor Tor

Naime, nakon prošlogodišnje prve povijesne utakmice rukometa u kolicima, protiv selekcije Italije u Zagrebu, ovo sudjelovanje na Turniru nacija je veliki korak ka osnaživanju ovog sporta u nastajanju.

Sportom potičemo posebnosti, a ne razlike!

Pročitajte i

EHF: Kalendar europske muške sezone 2020./21.

Men’s EHF EURO 2020 Sweden, Austria, Norway - Preliminary Round - Group A, Croatia - Montenegro, Stadhalle Graz, Graz, Austria, 09.1.2020, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff Premda se još nisu stišali brojni prosvjedi i nezadovoljstvo odlukom Izvršnog odbora Europske rukometne federacije (EHF), da otkažu sva natjecanja osim završnica Lige prvaka u ženskoj i muškoj konkurenciji, čelni ljudi europskog rukometa, već su napravili kalendar nove europske klupske sezone. Kao što je već poznato, europski kupovi doživjet će brojne promjene, i zahtijevat će od klubova iznimna financijska sredstva, ali i igračke snage da sve izdrže. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *