Srijeda , 23 listopad 2019
Home / Novosti / HRVATSKI RUKOMETAŠI SREBRNI NA ‘TURNIRU NACIJA’ U PORTUGALU

HRVATSKI RUKOMETAŠI SREBRNI NA ‘TURNIRU NACIJA’ U PORTUGALU

Doček naših reprezentativaca u kolicima danas u Zračnoj luci Zagreb

Iznimna nam je čast upravo na današnji dan – Svjetski dan osoba s invaliditetom obavijestiti Vas kako je Hrvatska rukometna reprezentacija u kolicima osvojila srebrnu medalju na Turniru nacija u  portugalskom gradu Leirii.

Doček srebrnih rukometaša bit će danas u Zračnoj Luci Zagreb – Franjo Tuđman u 17sati , nakon čega će prisustvovati svečanom prijemu u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u čast Svjetskom danu osoba s invaliditetom.

Na ovom službenom EHF turniru sudjelovale su  četiri reprezentacije; uz našu tu su bile i reprezentacije  Portugala te Mađarske  i Nizozemske.

Bio je to prvi nastup Hrvatske rukometne reprezentacije u kolicima na međunarodnom ‘Turniru nacija’, a ovaj povijesni rezultat tek je poticaj za daljnja ostvarenja.

Pobjedu na turniru ostvarila je reprezentacija Portugala, koja već šest godina igra rukomet u kolicima. Treće je mjesto izborila reprezentacija Nizozemske, a četvrti su bili Mađari.

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju  u kolicima čine:

 Stjepan Pavlović, Zdenko Matić, Ivica Vujica, Ademir Demirović, Matija Tenšić, Ante Rubeša, Filip Jadrijev , Lukrecija Tomušić, Nikola Bistrović, Ante Štimac ( kapetan) Nirvana Moschella.

 Stručni stožer: Kazimir Ilijaš, Ivan Dragić, Davor Tor

Naime, nakon prošlogodišnje prve povijesne utakmice rukometa u kolicima, protiv selekcije Italije u Zagrebu, ovo sudjelovanje na Turniru nacija je veliki korak ka osnaživanju ovog sporta u nastajanju.

Sportom potičemo posebnosti, a ne razlike!

Pročitajte i

Liga prvakinja: Pobjeda Podravke s dramom na kraju

Rukometašice Podravka Vegete ostvarile su pobjedu u drugom kolu Lige prvakinja. U prepunoj dvorani Fran …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *